Sony'ye yine saldırdılar

Bir grup bilgisayar korsanı, bu kez Sony Pictures'ın çevrimiçi ağına saldırırak bir milyondan fazla kişinin elektronik posta, şifre ve diğer bilgilerini ele geçirdiğini iddia etti.

Haberler 03.06.2011 - 08:48

Lulz Security adlı gurup Sonypictures.com adresinin sunucularını hedef aldıklarını açıkladı. Şirket ise iddiayı duyduklarını ve konunun araştırıldığını belirtti.

Geçen Nisan ayında korsanlar Sony Playstation ağına saldırmış ve 77 milyondan fazla kişinin hesap bilgilerini ele geçirmişti.

Bu saldırı, internet tarihinin en büyüğü olarak kayıtlara geçmiş ve Sony, Playstation ağını ve diğer hizmetlerini neredeyse bir ay kapatma zorunda kalmıştı.

'KENDİLERİ İSTEDİ'
Şirket, bu saldırıyla 170 milyon dolarlık bir kayba uğradığını duyurmuştu. Playstation ağının yeniden kurulmasından sadece 24 saat sonra, bu saldırı iddiası geldi.

Korsan grubu, Sony'nin veri tabanında müşterilere ait şifreler, isimler, adresler ve doğum tarihlerinin şifrelenmemiş bir halde tutulduğunu belirtti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız