Tunceli'de terörden temizlenen Diner deresi mevkisinde termal su bulundu

Tunceli'de Dinar deresi mevkisinde yürütülen çalışmalar sonucu, bir termal su kaynağına rastlandı. Kaynağın bölge ekonomisine büyük katkı sağlaması amaçlanıyor.

Haberler NTV Haber 02.02.2020 - 14:21

Tunceli'de güvenik güçlerinin terörden temizlediği bölge gelir kapısı oluyor.

Tunceli'de güvenlik güçlerinin düzenlediği kapsamlı operasyonların ardından birçok bölge terörden temizlendi. O bölgelerden biri de kent merkezine 3 kilometre mesafedeki Dinar deresi mevkisi. Alanda Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü tarafından inceleme yapıldı. 220 metrede bir termal su kaynağına rastlandı.

Tunceli Valisi bulunan termal su kaynağı ile ilgili,  ''İnşallah bu termal sıcak suyla beraber burada beş yıldızlı termal oteller kurulacak, seracılık yapılacak, inşallah ülke ve yöre ekonomisine katkı sağlanacak'' dedi.

42 derece sıcaklığında ve saniyede 80 litre akan termal suyun, kesme gül yetiştiriciliğine ve istihdama da katkı sağlaması amaçlanıyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız