Türkiye'nin Habur'a alternatif sınır kapısı

Kuzey Irak'taki bağımsızlık referandumunun ardından Habur'un kapatılması ihtimali gündeme geldi. Alternatif ise Ovaköy'deki "Ali Rıza Bey" sınır kapısı. Aslında resmiyette kapı var ancak personeli uzun süredir Habur'da görev yapıyor. Kapının açılması ihtimali Ovaköy'de yaşayanları da heyecanlandırdı.

Haberler NTV Haber 27.09.2017 - 23:13 Son Güncelleme : 28.09.2017 - 10:24

Ovaköy, Şırnak'ın Silopi ilçesine 20, Habur'a ise 30 kilometre uzaklıkta yer alıyor; resmi nüfusu 272 kişi... Ancak köyde şu anda 15 hanede yaklaşık 40 kişi yaşıyor.

Köyde Türkiye'den Irak'a açılan resmi bir kapı var; adı Ali Rıza Bey... Ancak fiili olarak çalışmıyor, personeli de Habur'da görev yapıyor.

Ovaköy'deki sınır kapısı ile ilgili tartışmalar 20 yıldır sürüyor. Bu süreçte hem Irak'tan hem de Türkiye'den heyetler zaman zaman köye giderek inceleme yaptı.

Kapı şimdi yine gündemde... Dört gün önce askeri bir heyet Ovaköy'e gitti.

Ovaköy'deki sınır kapısından Bağdat'a Telafer üzerinden ulaşılacak.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız