Ünlü işadamına 75 yıl hapis istemi

Metro Turizm’in sahibi Galip Öztürk'ün, yargılandığı "suç örgütü" davasında 75 yıla kadar hapsi istendi.

Haberler Anadolu Ajansı 05.02.2013 - 18:19

İş adamı Galip Öztürk'ün de aralarında bulunduğu 70 sanıklı ''suç örgütü'' davasında mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, Öztürk'ün 26 yıldan 75 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Galip Öztürk, Erdem Yücel ve Cengiz Kaya ile bazı tutuksuz sanıklar katıldı.

Duruşmada, esas hakkındaki mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı Fuzuli Aydoğdu, sanıklardan iş adamı Galip Öztürk'ün ''Ekonomik çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek'', ''tehdit'', ''gizliliği ihlal'', ''yargılamayı etkilemeye teşebbüs'', ''rüşvet'', ''kasten yaralama'', ''ihaleye fesat karıştırma'' ve ''hakkı olmayan yere tecavüz'' suçlarını işlediği gerekçesiyle 26 yıldan 75 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

'SİLAHLI' ÖRGÜT DEĞİL
Savcının mütalaasında, Galip Öztürk'ün örgüt lideri sıfatıyla İstanbul Menkul Kıymetler Borsası hisse senedi piyasasında, sahibi olduğu Metro Grubu Şirketlerinin halka açılma sürecinde değerini olduğundan fazla göstererek, manipülatif işlemler yaptığı aktarıldı.

Sanık Öztürk hakkında ''silahlı örgüt kurmak'' suçundan dava açıldığı anımsatılan mütalaada, ''İddianamede sanığın kurmuş olduğu örgütün silahlı örgüt olduğu belirtilmişse de, gerçekleşen eylemlerde silah kullanıldığına dair herhangi bir delile ulaşılamadığı, sanıklardan ele geçen silahların ise bireysel kullanımda olan silahlardan olduğu, dolayısıyla kurulan suç örgütünün silahlı suç örgütü olduğuna dair delil elde edilememiştir'' denildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız