Ukrayna-Rusya Savaşı'nın 19. gününde yaşananların özeti

Ukrayna-Rusya Savaşı 19. gününde devam ederken, iki ülkenin heyetleri video konferans yoluyla bir araya geldi. Bu esnada, Mairupol kentindeki saldırıya uğrayan doğum hastanesinde ağır yaralanan kadın ve bebeği hayatını kaybetti. Başkent Kiev'deki 9 katlı bir binaya top mermisi atıldı, milyarder Elon Musk ise Putin'i teke tek dövüşe çağırdı. İşte Ukrayna-Rusya savaşında gün içerisinde yaşananların kısa bir özeti...

Haberler ntv.com.tr 14.03.2022 - 17:13 Son Güncelleme : 15.03.2022 - 03:27

- Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının 19.  gününde taraflar dördüncü kez bir araya geldi. Müzakerelere bugün devam edileceği belirtildi. HABERİN DETAYLARINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

-Rusya’nın, Mariupol kentindeki kadın doğum hastanesine düzenlediği saldırıda ağır yaralanan ve sedyeyle taşınan hamile bir kadın ve bebeği öldü. Doktorlar, bebeğinin öldüğünü duyunca, acı içinde kendilerine ‘‘beni de öldürün’’ dediğini anlattı. VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

- Ukrayna yönetimi, Rus güçlerinin engellemesi nedeniyle Mariupol'e insani yardım konvoyunun ulaşamadığını açıkladı.

- Rusya Savunma Bakanlığı ise Mariupol şehrinin çevresindeki yerleşim yerlerinde bulunan Ukrayna güçlerinin yok edildiğini ve tahliyeler için şehre otobüslerin geldiğini duyurdu. Rusya ayrıca Ukraynalı silahlı güçlerin ülke genelinde 22 farklı ülkeden 6 bin 972 yabancı vatandaşı rehin tuttuğunu iddia etti.

- Ukrayna Başbakan Yardımcısı Iryna Vereschuk, geçiçi ateşkes kapsamında 14 Mart'ta açılması planlanan 10 tahliye koridorundan 3’ünün açılamadığını söyledi. Vereşuk, 7 koridordan yaklaşık 4 bin kişinin güvenli bölgelere sevk edildiğini aktardı. İnsani koridorlardan bugüne kadar tahliye edilenlerin sayısı 150 bini buldu.

- Harkov Belediye Başkanı, Rus güçlerinin saldırılarının yoğunlaştığını, kente aralıksız ateş açıldığını söyledi. 

- AB, Rusya'ya yönelik dördüncü yaptırım paketini onayladı.

- Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski'nin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşme talebinde bulunmadığını açıkladı. Peskov ayrıca ABD Başkanı Joe Biden ile Putin arasında bir görüşmenin gündemlerinde olmadığını söyledi.

KİEV'DEKİ 9 KATLI BİR BİNAYA TOP MERMİSİ İSABET ETTİ

-Ukrayna'nın başkenti Kiev'de bir apartmana füze isabet etti.Ukrayna İçişleri Bakanlığı danışmanı Anton Gerashchenko'ya göre, olay esnasında iki kişi öldü ve üç kişi hastaneye kaldırıldı.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de 9 katlı bir binaya yop mermisi isabet etti.

"RUSYA'YA YAPTIRIMLAR İŞE YARAMAZ"

-Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Vershinin, Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili Batı ülkelerinin, Rusya'ya uyguladığı yaptırımların işe yaramayacağını açıkladı.

-Batı'nın uyguladığı yaptırımlar Rusya'da temel gıda fiyatlarında artışa, teknoloji ürünlerinde ise fahiş fiyatlara neden oldu.HABERİN DETAYLARINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN. 

-Lviv'de, Polonya sınırına sadece 25 kilometre uzaklıktaki Ukrayna'nın Uluslararası Barış ve Güvenlik Enstitüsü füze saldırısı düzenlendi. Ukrayna'nın açıklamasına göre 35 kişi öldü, 124 kişi yaralandı. Rusya'nın bildirdiğine göreyse saldırıda 180 yabancı paralı asker öldürüldü.

ABD ve İngiltere, Rusya'ya karşı petrol ambargosu uyguluyor.

ZELENSKİ'DEN AÇIKLAMA

-Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakerelere katılan heyetlerin görevinin, iki ülkenin devlet başkanlarının katılacağı bir toplantıyı organize etmek olduğunu söyledi. Telegram hesabından paylaştığı görüntülü mesajında, NATO'ya hava sahasını kapatma çağrısını yineleyen Zelenski, "Ukrayna gökyüzünün kapatılmaması, Rus füzelerinin sizin bölgenize, NATO vatandaşlarının topraklarına da düşeceği anlamına geliyor. Bu sadece bir zaman meselesidir" dedi.

-Rusya’nın Ukrayna’da saldırıları devam ederken, başkent Kiev'in dışındaki Irpin kasabasında mültecileri görüntüleyen ABD'li gazeteci Brent Renaud, Rus kuvvetleri tarafından öldürüldü.

-Rus güçlerinin ele geçirdiği Yılan Adası'ndaki hasar uzaydan görüntülendi. HABERİN DETAYLARINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

ELON MUSK, PUTİN'E MEYDAN OKUDU

-Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e meydan okudu. Putin'i teke tek dövüşe çağıran Musk, bahislerin Ukrayna üzerine oynanacağını söyledi. HABERİN DETAYLARINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

UKRAYNA'DA SİVİL YERLEŞİM YERLERİ BOMBARDIMAN ALTINDA

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

Mobil Uygulamalarımız