143 yıllık gizem çözüldü

Japonya'da bir ailenin 143 yıldır bakımını yaptığı mezarda yatan yabancının kimliği onlarca yıl sonra anlaşıldı.

Haberler NTV Haber 31.12.2014 - 14:42

Eski lehçede yazılan mezar taşına göre,  "Philip Ward"a ait olduğu sanılan mezarda, Japonya'ya İngilizce öğretmek için 1870'de gelen öğretmen "Bernard George Littlewood"un yattığı belirlendi.

Bir Japon ailenin 143 yıldır bakımını yaptığı ve Kaga kentindeki tapınakta bulunan garip mezarın bir yabancıya ait olduğu biliniyordu. Murai ailesi, kendi akraba mezarlarının yakınındaki sahipsiz mezarı beş kuşak boyunca hayır için temizleyip bakımını yaptı.

2. Dünya Savaşı’nda bile aile üyeleri o mezarı temiz tuttular. Bir süre önce ise meraklı bir komşunun araştırması sonucu, mezarın 1871'de 30 yaşında çiçek hastalığından ölen öğretmen Littlewood’a ait olduğu anlaşıldı.

Tokyo'daki İngiltere Büyükelçisi mektupla 81 yaşındaki anne Kumiko Murai'ye teşekkür etti. Anne Murai, kendisi daha da yaşlanınca 58 yaşındaki oğlu Yasuşi'nin mezara bakacağını söylüyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız