Analı kızlı nasıl yapılır? (MasterChef analı kızlı tarifi ve malzemeleri)

MasterChef Türkiye’nin dün akşam yayınlanan son bölümünde yarışmacılar bireysel dokunulmazlığı almak için analı kızlı çorbası yaptı. Yayınladığı andan itibaren bir çok izleyici analı kızlı tarifini merak etmeye başladı. İşte analı kızlı nasıl yapılır? Malzemeleri neler? İşte tüm bilinmesi gerekenler...

Haberler 22.09.2021 - 09:36

MasterChef’te takım oyununu kaybeden ekip, bireysel dokunulmazlık için birbiriyle yarıştılar.

Şeflerin verdiği analı kızlı yemeğini yapmaya çalışan yarışmacılar, en iyi analı kızlı çorbasını yapmak için tüm marifetlerini ortaya serdiler.

ANALI KIZLI NASIL YAPILIR?

Malzemeleri

Hamuru için:

2,5 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı irmik
1 yemek kaşığı biber salçası
1 adet yumurta
1,5 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için:

1/2 adet soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
250 gram kıyma
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Çorbası için:

2 yemek kaşığı zeytinyağı
150 gram iri doğranmış kuşbaşı et
1 yemek kaşığı biber salçası
4 su bardağı su
1,5 tatlı kaşığı nar ekşisi
5 yemek kaşığı limon suyu
1,5 su bardağı haşlanmış nohut
1,5 tatlı kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI

İç harcı için:

Soğan ve zeytinyağını iyice kavurun
Sonrasında kıymayı içine katarak 15 dakika kısık ateşte ara ara karıştırarak pişirin.
Ardından baharatları, salçayı ve tuzu ekleyerek ateşten alın

Hamuru için:

Bir kabın içine sıcak su, irmik ve köftelik bulguru koyun. Üzeri kapalı şekilde 15 dakika dinlendirin.

Sonrasında tüm malzemeleri içine ilave edin ve hamur kıvamına gelinceye kadar yoğurun.

Hamurumuzu ikiye bölün ve eliniz ıslak şekilde hamurun böldüğünüz bir kısmını içli köfte gibi yapıp kıymalı harçla doldurun.

Hamurumuzun diğer tarafını minik minik yuvalayın.

Çorbası için:

Zeytinyağı, salça ve etleri kavurun ve kapağı kapalı bir biçimde 12- 15 dakika pişirin.

Su ilave edin ve ardından nar ekşisini ekleyerek kısık ateşte 15 dakika pişirin.

Bir süre sonra köfteleri ekleyin ve kısık ateşte 10 dakika daha pişirin.
Haşlanmış nohut, tuz ve limonu da ilave ederek bir 10 dakika daha pişirin.
Ardından ocaktan alıp sıcak servis edebilirsiniz.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız