Banliyo hattı kadın makinistlere emanet

İzmir'de Aliağa-Menderes Banliyö trenlerinde kadın makinistler de görev yapmaya başladı.

Haberler Anadolu Ajansı 07.10.2010 - 18:32

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, kadın makinistler Ebru Katiç ile Aysun Mutlutürk stajyer makinist olarak seferlere çıkıyor.

İZBAN şirketine, açılan sınavla giren kadın makinistler, nisan ayından bu yana kesintisiz eğitim alıyor. Bu süreçte Ankara ve İspanya'daki eğitimlere de katılan kadın makinistler, 10 bin kilometrelik sürüş tecrübesinin ardından asaletlerini alacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ebru Katiç ve Aysun Mutlutürk, ''İzmirli iki öncü kadın'' olarak bu önemli görevi yerine getirmekten son derece mutlu olduklarını ifade etti.

Aysun Mutlutürk, Türkiye'de banliyöyü kullanan ilk kadın makinistler olduklarını kaydetti.

Ebru Katiç de dışarıdan çok kolay gibi görünen mesleğin, çok ciddi bir eğitim gerektirdiğini, başlangıçta bu işi başaramayacaklarını düşünenlerin bulunduğunu, şimdi tüm bu olumsuzlukların ortadan kalktığını belirtti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız