Çocuk askerlerin duruşmasını izledi

Film yıldızı Anjelina Jolie, çocuk asker kullanmakla suçlanan Kongolu isyancı lider Thomas Lubanga'nın duruşmasını izledi.

Haberler Anadolu Ajansı 20.05.2009 - 09:28

Hollanda'nın Lahey kentindeki Uluslararası Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmayı izleyen Jolie, mahkemenin çocuklar için bir dönüm noktası ve Lahey'e ifade vermek için gelen çocuklar için onur olduğunu söyledi.

Jolie, "Bu çocuklar özel korumayı hak ediyor. Çocukların çatışmalarda kullanılması, bir toplumun dokusunu zedeleyen, iğrenç bir suçtur. Buraya tanıklık yapmaya gelen bu cesur gençlerin yaptıklarının ne kadar zor olduğunu anlayabiliyorum" diye konuştu.

Kongo Yurseverler Birliği siyasi hareketiyle askeri kanadının kurucusu ve eski lideri olan Lubanga ise 2002-2003 yıllarındaki kabile çatışmalarında çocukları askere aldığı ve çatışmalarda kullandığı suçlamasını reddediyor ve masum olduğunu ileri sürüyor.

Lubanga'nın mahkemesi çocuk askerler konusundaki ilk uluslararası mahkeme olması açısından da önem taşıyor.

BM, halen 10'dan fazla ülkede yaklaşık 250 bin çocuk askerin çatışmalarda kullanıldığını tahmin ediyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız