Dünya rekoru kıran kabak!

Bir Fiat'tan daha ağır olabilir mi?

Haberler 07.10.2010 - 10:24

Bu 725 kilogram ağırlığındaki dev balkabağı Fiat 500’den daha ağır.

Tıpkı bir Fiat 500’e benzeyen ve ondan daha da ağır olan bu muazzam balkabağı şimdiye kadar iki rekor kırdı, bu hafta sonu da dünya rekoru kırmaya hazırlanıyor.

Şampiyon balkabağı son altı hafta boyunca her gün 13 kilogram ağırlaşarak olağanüstü bir hızla büyüdü. Yani balkabağının ağırlığı her gün onu gururla sergileyen iki yaşındaki Freya Kirkpatrick’in ağırlığı kadar arttı.

Balkabağı 725 kilogram ile Fiat 500’den bir buçuk kat daha ağır.
Çapı 5 metre, tahmini ağırlığı da 725 kg olan bu dev turuncu balkabağı şimdiden İngiltere ve Avrupa rekorlarını kırdı. Dev kabak cumartesi günü yapılacak resmi tartımdan sonra gelmiş geçmiş en ağır balkabağı unvanını da ele geçirebilir.

49 yaşındaki ikiz kardeşler Ian ve Stuart Paton 30 yıldır Hampshire’ın Lymington kasabasındaki Pine Tops Çocuk Yuvası’nda dev balkabakları yetiştiriyor.

Ian şöyle diyor: ‘Dünya rekorunu kırmak istiyoruz ve kıracağız da. Bu şanslı yılımız olabilir, zira altı balkabağımızdan biri 725 kilogramlık ağırlığıyla ilk sıraya çıkacak gibi görünüyor.’

Dünyanın tepesinde! Freya ağırlığı her gün 13 kg artan balkabağının üzerinde oturuyor. Balkabağı Southampton’da yakında başlayacak festivalde diğer ağır sıklet balkabaklarıyla yarışacak
Paton ikizlerinin 2008’de kırdığı İngiltere rekoru 661 kilogram. Yeni balkabağı Southampton’daki Jubilee Yelkencilik Ortaklığı Balkabağı Festivali’nde diğer ağır sıkletlerle yarışmak için forklift ile kamyona yüklenecek ve gösterinin yıldızı olacak.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız