Eurovision'da bir ilk

Avusturya'da düzenlenecek 60. Eurovision Şarkı Yarışması'nda Almanya'yı temsil etmesi kararlaştıran Andreas Kümmert, beklenmedik kararıyla şaşırttı.

Haberler 06.03.2015 - 12:00

28 yaşındaki Andreas Kümmert, bundan bir yıl önce "Voice of Germany" yarışmasını kazanmıştı. Hannover kentinde yapılan Eurovision elemelerinde "Home Is in My Hands" şarkısıyla finale kalan Andreas Kümmert, birinci ilan edildi. Ancak Kümmert, "Bu görevi üstlenebileceğime inanmıyorum" diyerek yarışmadan çekildiğini açıkladı.
Andreas Kümmert

Bunun üzerine ikinci sıradaki Ann Sophie'nin Almanya'yı temsil etmesine karar verildi. 24 yaşındaki Ann Sophie, "Andreas kalbini dinleyip karar verdi. Çok cesur bir tavır" dedi.

ORGANİZASYON YETKİLİLERİ ŞAŞTI KALDI

Organizasyondan sorumlu Birinci Alman Televizyonu (ARD) yetkilisi Thomas Schreiber, "Ağzımız açık, öyle kalakaldık. Yarışmaya katılmak Andreas'ın fikriydi" sözleriyle şaşkınlığını ifade etti.

Eurovision Şarkı Yarışması, "Köprüler kurmak” sloganıyla 19-23 Mayıs tarihlerinde Avusturya'nın başkenti Viyana'da yapılacak.

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da gerçekleştirilen 2014 Eurovision Şarkı Yarışması'nı Avusturya adına yarışan Conchita Wurst "Rise Like a Phoenix" şarkısıyla kazanmıştı.

Bu yıl 60'ıncısı düzenlenecek Eurovision şarkı yarışması "Köprüler kurmak” sloganıyla 19-23 Mayıs tarihlerinde Avusturya'nın başkenti Viyana'da yapılacak.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız