Evsizlere karşı kafesli çözüm

İngiltere’nin saygın üniversitelerinden biri olarak kabul edilen Cardiff Üniversitesi’nin kampüste yaşayan evsizlere yönelik aldığı karar tepki çekti.

Haberler 10.10.2014 - 12:32

İngiltere’nin Cardiff Üniversitesi’nde evsizlere karşı başlatılan uygulama, ülke genelinde tepki çekti.

Üniversite kampüsü içerisinde geceleyen evsizleri bölgeden uzaklaştırmak için bu kişilerin uyuduğu yerlere demir kafesler inşa edildi.

Cardiff Üniversitesi öğrencilerinden 20 yaşındaki Lewis Hopkins’in konu hakındaki blog yazısı ve yayınladığı fotoğraflar üzerine gündeme gelen olay, ülke medyasında geniş yer buldu.

Hopkins, kişisel blog sayfasında konuyla ilgili yayınladığı yazıda kampüste yaşayan evsizlerin bölgeye sadece geceleri geldiklerini ve bugüne kadar bir sorun yaratmadıklarını belirtti.

Üniversite tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, bu kararın sağlık ve güvenlik önlemleri kapsamında alındığının altı çizildi.

Geçtiğimiz aylarda İngiltere'nin başkenti Londra'da evsizlerin bölgede uyumaması için apartman kenarlarına çivi döşenmiş, tepkilerin ardından bu uygulamaya son verilmişti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız