Gnçtrkcll Temsilcileriyle Sizin İçin Konuştuk: “Hayır, ince uçlu şarjımız yok!”

Haberler 11.06.2012 - 17:50

Bir süredir sağda solda duyduğumuz, en son da reklamlar vesilesiyle sıfatlarını gördüğümüz Gnçtrkcll temsilcilerini sizin için bulup konuştuk. Kendilerine ilk sorularımız “ince uçlu şarjınız var mı?” ve “cep telefonuna melodi yükleyebiliyor musunuz?” olmasa çok daha verimli bir tanışma yaşayabilirdik belki ama yine de efendi çocuklarmış. Oturup güzel güzel anlattılar ne iş yaptıklarını. Biz olsak ilk bu sorularla gelen adamı sopayla kovalardık.

Anladığımız kadarıyla, “genç adamın halinden, yine genç adam anlar” mantığıyla Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren gnçtrkcll, bir süre önce yönetimi beş gence emanet edeceğini duyurmuş. Duyurunun ardından, Facebook üzerinden yapılan başvuruları değerlendiren gnçtrkcll’liler (artık profil resimlerine mi baktılar, tek tek arkadaşlık isteği yollayıp muhabbetlerine mi baktılar, nasıl yaptılar bilemiyoruz), 17.000 aday arasından 5 kişi seçip temsilci ilan etmişler. Tamam iyi etmişler, güzel etmişler de kim bu beş temsilci değil mi?

Temsilcilik derken, çağrı merkezi gibi bir şey mi, sigortaları var mı, tam zamanlı bir iş mi, dersleri aksayacak mı, anaları babaları biliyor mu, ilerleyen zamanda ülkemizi Eurovision’da da temsil edecekler mi? Merak etmeyin biz sizler için sorduk soruşturduk, hepsi temiz, pırlanta gibi çocuklar. Oturdukları muhitte esnafa falan kendilerini sevdirmişler, dersleri fena değil... Aslında çalışsalar yaparlar yani. Muhabbetleri de baymıyor. İnanmıyorsanız, buyurun siz de tanıyın:

Tarık, Gnçtrkcll’in tarife temsilcisi. En avantajlı tarife teklifini Tarık’a söylüyorsun. Tarık senin için üşenmeden kafa patlatıyor, sana en uygun tarife hangisiyse şıp diye bulup söylüyor. Tarık akıllı çocuk. Mühendislik okuyor. Geleceği parlak gibi geldi bize. Kendisiyle okulun karşısındaki fotokopicide görüştük. “Tarife uzmanlığı bana ailemden miras kalan bir yetenek. Benim dayımlar falan senelerdir Almanya’da yaşıyorlar. Onlarla ucuz konuşabilmek için senelerdir kullanmadığımız konuşma paketi, geçmediğimiz tarife kalmadı. Başta işi çözene kadar, o günün parasıyla 2. el bir araba tutarını faturaya yatırdık, Almanya bize hep acı vatan oldu. Annem dayımla az görüşmek için sudan bahanlerle küslükler bile yarattı. Ama deneye yanıla yolumuzu bulup, adamcağızı gurbet elde yalnız bırakmadık. Ben o zor zamanlardan öğrendim ki, herkes için uygun bir tarife mevcut. Misal, İstanbul’un bir ucundan bir ucuna tam 79 dokuz farklı fotokopici gezdim, en avantajlısı burası. “

Babasının cep telefonu dükkanında yakaladığımız Oğuzhan, Gnçtrkcll teknoloji temsilcisi. Seni teknolojideki en son yeniliklerle ve en sevdiğin cihazları en uygun fiyatlarla buluşturabilmek adına göreve getirildi. Hazır yakalamışken, “iphone 5 ne zaman çıkacak?” diye sorduğumuz Oğuzhan, “Merak etmeyin , bir iki aya kalmaz çıkacak, o çıkınca bu 4’ü, 4s’i falan hep düşecek. Az biraz bekleyin.” diyerek, teknoloji temsilciliğinde gelecek vaadettiğini gözler önüne serdi.

Kariyer temsilcisi olarak göreve getirilen Alperen, okulunun ve işinin yanı sıra KPSS’ye, KPDS’ye, ALES’e, TOEFL’a ve bilmumum bankaların sınavlarına hazırlanıyor. Ropörtajımız sırasında kendisi kursta olduğu için görüşemedik. Sekreterine not bıraktık, çıkınca arayacak diye umuyoruz.

Etkinlik temsilcisi Mehmet Ali, ünvanından da anlaşılacağı gibi en ballı görevi kapmış. Oooh Mehmet Ali bundan sonra hayat sana güzel. Birinci sınıftan beri böyle bu adam. Okula geldiği iki gün olmuştu, ne yaptı ne etti, otobüs buldu, oteli ayarladı, bütün bölümü topladığı gibi Uludağ’a götürdü. Ondan sonra gelsin ortamlar. Şimdi etkinlik isteyen Gnçtrkclli bana gelmez tabi, sana gelir. Bu hayatı sen yaşadın be Mehmet Ali..

Terkos pazarında karşımıza çıkan Tuba, Gnçtrkcll’in alışveriş temsilcisi. Artık koca bir neslin kareli gömleğe mahkum olduğu, belli markaların ilkbahar-yaz kataloğu gibi gezdiği günler çok şükür geride kaldı. Bu gidişe dur demeye niyetli olan Tuba’yı görür görmez hangi markalarda indirim istediğimizi sıraladık. Üşenmedi, elindeki bütün poşetleri bir kenara bırakıp söylediklerimizi tek tek not aldı. Yalnız dikkatimizi çekti, hiçbir ürünü etikette yazan fiyatıyla almama gibi bir huyu var kendisinin. Hızını alamayıp internet üzerinden alışveriş yaparken bile site’nin admin’iyle pazarlık yapmaya çalıştığı şeklinde dedikodular var ama bize pek inandırıcı gelmedi. Gerçi teknoloji el verse onu da yapar bu kız. Biz korktuk biraz kendisinden…

Velhasıl Gnçtrkcll temsilcileri faydalı çocuklar gibi geldi bize. Mümkün mertebe kendilerine bulaşın, bir sorunuz falan varsa hiç çekinmeden sorun. Bizim zamanımızda böyle şeyler yoktu, olsa… Yok lan yalan olmasın, yine tüm boş vakti kantinde batak oynayıp biriktirdiğimiz bira şişelerinden depozite alma peşinde geçirirdik. Neyse, geçmiş gün artık. Öpüyoruz gözlerinizden…

Detaylı bilgi için tıklayın

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız