'Güneş İmparatorluğu'nun babası öldü

Balllard, uzun süredir prostat kanseri ile mücadele ediyordu.

Haberler Anadolu Ajansı 20.04.2009 - 09:44

Çocuk yaştayken İkinci Dünya Savaşı dönemindeki Şangay'da geçirdiği tutsaklık yıllarından esinlenerek ''Güneş İmparatorluğu'' (Empire of the Sun) adlı tanınmış kurmaca romanını yazan İngiliz yazar James Graham Ballard 78 yaşında, Londra'da öldü.

Balllard, uzun süredir prostat kanseri ile mücadele ediyordu.

Steven Spielberg tarafından beyazperdeye aktarılan ve dünya çapında büyük ilgi gören ''Güneş İmparatorluğu, yazarın Türkçe'ye çevrilerek basılan eserleri arasında yer alıyor.

Yazarın Türkçe'ye çevrilen eserleri arasında Çarpışma (Crash), Beton Ada (Concrete Island), Sınırsız Rüyalar Diyarı (The Unlimited Company), Cennete Bir Koşu (Rushing to Paradise), Kokain Geceleri (Cocaine Nights), Milenyum İnsanları (Millenium People), Süper Kent (Super-Cannes) ve Yakın Geleceğin Mitosları (Myths of Near Future) da bulunuyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız