Mole nedir, Mole Sosu nasıl yapılır? (Mole Sosu tarifi)

Masterchef Türkiye'nin dün akşamki bölümünde Meksika mutfağına özel yemekler ve tatlılar yapan yarışmacılar, yemekleri şeflere beğendirmek için kıyasıya bir mücadele verdiler. Yarışmacılar, yemeklerin yanında Meksika mutfağına özel acılıyla bilinen Mole Sosu da yaptılar. İşte Mole Sosu hakkında tüm merak edilenler...

Haberler ntv.com.tr 02.09.2020 - 14:14

Masterchef Türkiye'de yarışmacıların mücadelesi devam ediyor. Her geçen gün farklı farklı yemek ve tatlılar yapan yarışmacılar, yayınlanan yeni bölümünde Meksika mutfağına özel Mole Sosu yaptılar. Mole Sosu, Meksika’nın geleneksel bir sosudur ve genellikle etlerin üzerine veya pilavların yanında servis edilir.

Mole Sosu yapımı için gerekli malzemeler:

2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet büyük beyaz soğan
4 diş sarımsak
1 adet jalapeno biberi
3 yemek kaşığı kırmızı toz biber
2 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tarçın
Yarım çay kaşığı kekik
2,5 su bardağı sebze suyu
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı şekersiz kakao
1 çay kaşığı tuz

MOLE SOSU NASIL YAPILIR?

-Soğanı, sarımsağı ve jalapeno biberini yemeklik doğranır ve sıvı yağı kızdırılıp soğanlar 5 dakika kavrulur.

-Sarımsağı ve jalapeno bibirlerde eklenip kokusunu çıkana kadar kavrulur.

-İçine toz kırmızı biber, un, kimyon, tarçın ve kekiği eklenip güzelce harmanlanır ve 1 dakika daha sotelemeye devam edilir.

-Bir süre sonra ocaktan alarak sebze suyu ilave edilir. Homojen bir kıvama gelene kadar karıştırılır ve pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar ezilir.

-Tava yeniden ocağa alınır ve içine domates salçası, tereyağı, kakao ve tuz eklenir. Yeniden homojen oluncaya kadar karıştırılır.

-Ağı ateşte koyulaşıp kıvama gelinceye kadar pişirilir ve et yemeklerinin ya da pilavların yanında sıcak servis edilir.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız