Pankek nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? (Pankek tarifi)

Eğlenceli sabah kahvaltılarının sevilen lezzetlerinden pankek Türk mutfağında krep veya akıtma şeklinde de biliniyor. Pankek'i diğerlerinden ayıran başlıca özellik ise minik ve pürüzsüz görüntüsü, tatlı ve yumuşak kıvamı. Peki pankek nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Haberler ntv.com.tr 03.11.2020 - 10:30

Dünyanın bir çok yerinde her öğün tüketilebilecek bir lezzet haline dönüşen pankek yapımı oldukça kolay. Gerekli malzemeleri bir araya getirip pişirdikten sonra nasıl yeneceği ise kişinin kendi arzusuna bırakılıyor.

Meyve, reçel, peynir ve zeytin çeşitleriyle dönüştürülen lezzet herkes tarafından beğenilen bir lezzet haline dönüşüyor.

PÜRÜZSÜZ PANKEK TARİFİ

MALZEMELER

2 adet yumurta

2 yemek kaşığı şeker

1 su bardağı süt

1,5 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Pişirmek için;

Sıvı yağ

YAPILIŞI

Öncelikle yumurtalar ve şeker uygun bir karıştırma kabında iyice çırpılır.
Sonrasında süt, un, kabartma tozu, vanilya ilave edilip tekrar çırpılır. Kek kıvamından biraz daha koyu olacak şekilde hamur hazırlanır.

Teflon ya da yapışmaz bir tavaya az sıvı yağı dökülüp, fırça yardımı ile her tarafına dağıtılır. Sıvı yağını az kullanmak pankek yapmanın püf noktalarından biridir.

1 büyük kaşık hamur dökülerek hamurun kendi kendine yayılması beklenir.

Üzeri göz göz olmaya başlayan pankekler spatula yardımı ile ters çevirilip diğer tarafı da pişirilir.

Her iki tarafı da pişen pankekler servis tabağına alınır.

ISPANAKLI VE KURU DOMATESLİ BÖREK TARİFİ

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız