Suç işleneceğini tahmin eden yazılım

Bilim kurgu filmi değil, gerçek. Daha önce işlenen suçlardan yola çıkan suç analizi yazılımı İngiltere'de kullanılmaya başlandı.

Haberler 28.07.2010 - 16:52

Tom Cruise ve Colin Farrell'in oynadığı 'Azınlık Raporu' filmini izleyenler, suç işlenmeden önce suçu öngörmekle görevli medyumları hatırlar. Artık İngiliz polisi de benzer şekilde suçun nerede ve ne zaman işleneceğini gösteren bir yazılıma başvuruyor.

IBM'in geliştirdiği 'Crush' adı verilen yazılım suç kayıtlarını, saldırgan profillerini ve istihbarat bilgilerini analiz ederek suç ilenme potansiyeli olan mekanları ortaya çıkarıyor.

İngilizce 'Geçmişten faydalanarak suçu azaltma' kelimelerinin bir kısaltması olan 'Crush', kullanılmakta olduğu Memphis ve Tennessee şehirlerinde suç oranlarında keskin bir düşüş sağladı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız