Tırmıt kavurması tarifi (Tırmıt kavurması nasıl yapılır, gerekli malzemeler neler?)

Karadeniz mutfağının yöresel lezzeti tırmıt kavurmasının tarifi merak ediliyor. Peki, tırmıt kavurması için gerekli malzemeler neler?

Haberler 20.01.2022 - 17:25

TIRMIT KAVURMASI MALZEMELERİ

1 kg fındık tirmiti

2 baş kuru soğan

Sıvı yağ

Tuz

TIRMIT KAVURMASI TARİFİ

Tırmıt kavurması tarifi için önce mantarlar ayıklanıp iyice yıkanır süzgeçte suyunun süzülmesi beklenir. Ayrı bir tencerede ince ince doğranmış soğan sıvı yağ ile penbeleşinceye kadar kavrulur.

Suyu süzülen mantarlara tuz ilave edilerek iyice karıştırılır ve elle suyu sıkılır.

Kavrulan soğanın üzerine ilave edilir. Tencerenin ağzı kapatılarak mantarlar yumuşayıncaya ve suyunu tamamen çekinceye kadar pişirilir. Servis tabağına alınarak servis yapılır.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız