İran ve Rusya S-300'ler için anlaştı

Rusya ile İran'ın S-300 hava savunma sistemlerinin teslimatı konusunda tarih dışında bütün konularda anlaştığı belirtildi.

Haberler Anadolu Ajansı 16.04.2015 - 16:36

Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen 4. Güvenlik Konferansı'na katılan İran Savunma Bakanı Hüseyin Dehkan, Rusya ile S-300 hava savunma sistemlerinin teslimatına ilişkin hemen her konuda anlaştıklarını söyledi.

İran Savunma Bakanı Dehkan, S-300'lerin ne zaman teslim edileceğinin ise Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile bugün yapacağı görüşmenin ardından belli olacağını belirtti.

Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Nikolay Patruşev, daha önce yaptığı açıklamada Rus üreticilerinin, S-300 sistemlerini İran'a teslim etmek için 6 aya ihtiyaçları olduğunu söylemişti.

Uzmanların görüşüne göre, S-300 hava savunma sistemlerinin taşınması çok zaman almayacak, önce demiryolu ile Hazar Denizi'ndeki bir limana ve oradan da deniz yoluyla İran'a ulaştırılacak.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 2010 yılında İran'a S-300 füze savunma sistemi teslimatını askıya alan kararı iptal ederek, satışın önünü açmıştı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız