İran'da muhalif sinemacılara hapis cezası

Cumhurbaşkanlığı seçiminde muhalefete destek veren bir yönetmen ve yapımcıya, 6'şar yıl ceza verildi. Bir başka ceza da film yapmaktan men etmek oldu.

Haberler Anadolu Ajansı 21.12.2010 - 00:02

İran'ın önde gelen iki film yönetmeni ve yapımcısına 'yönetime karşı çalışma' suçlamasıyla 6'şar yıl hapis cezası verildi.

İran'ın uluslararası şöhrete sahip muhalif yönetmen ve yapımcı Cafer Panahi'nin avukatı Feride Keyrat, müvekkilinin ayrıca 20 yıl boyunca film çekmeme ve senaryo yazmama cezası aldığını, bu süre boyunca ülkeden çıkış yasağı getirildiğini de söyledi.

Başka bir muhalif film yapımcısı Muhammed Resulov'un da aynı suçlamayla 6 yıl hapis cezasına çarptırıldığı belirtildi.

Panahi ve Resulov, İran'da geçen yıl Haziran ayında yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminde muhalefeti desteklemişti.

Muhammed Nurizad adlı film yapımcısı ve yönetmeni de hükümete karşı propaganda yapmak ve ülkenin liderlerine hakaret etmek suçlamalarından 3 yıl 6 ay ceza almıştı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız