İran'dan ABD'ye 'Sandy' teklifi

İran, Sandy kasırgasının vurduğu ABD'ye sürpriz bir teklifte bulundu. İran Kızılayı Başkanı, "Kasırgadan zarar görenlere yardıma hazırız" dedi.

Haberler Anadolu Ajansı 31.10.2012 - 23:37

İran, 46 kişinin ölümüne neden olan Sandy kasırgasıyla ilgili ABD'ye sürpriz bir teklif götürdü.

İran Kızılayı Arama ve Kurtarma Kurumu Başkanı Mahmud Muzaffer, ''ABD'deki Sandy kasırgasında zarar görenlere yardım etmeye hazırız'' dedi.

Sel ve fırtınadan zarar görenlere yardımda tecrübeli olduklarını belirten Muzaffer, Amerikalı yetkililerin yardım talebinde bulunması halinde, İran Kızılayı'nın en kısa sürede tam donanımlı olarak yola çıkacağını söyledi.

Sandy kasırgasında ABD'nin 9 eyaletinde son verilere göre toplam 46 kişi hayatını kaybetti. Uzmanlar maddi zararın ise yaklaşık 50 milyar dolar düzeyinde olduğunu belirtiyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız