KKTC'li Bakan Zeki Çeler Rum havalimanını kullanarak tatile gitti

KKTC tarihinde ilk kez görevdeki bir bakan, Rum havalimanını ve Rumların verdiği pasaportu kullanarak tatilini geçirmek üzere Ürdün’e uçtu.

Haberler 01.08.2018 - 15:56 Son Güncelleme : 02.08.2018 - 09:31

Bakan Zeki Çeler (Sağ en başta)

KKTC’deki 4 partili koalisyonun Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler, Rum kesimindeki Baf Havalimanı'nı ve Rumların verdiği Kıbrıs Cumhuriyeti pasaportunu kullanarak kuzenleriyle birlikte Ürdün’e tatile gitti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevinin yanı sıra Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın siyasi geçmişinden gelen Toplumcu Demokrasi Partisi’nin ikinci dönem Girne milletvekili olan Zeki Çeler’in, Rumların verdiği pasaportu kullanarak Güney’deki Baf Havalimanı'ndan uçması Kıbrıs Türk siyasi tarihinde bir ilki oluşturuyor.

Geçmişte Rum havalimanlarını kullanan Kıbrıslı Türk eski bakan ve milletvekilleri olduğu biliniyor ancak görevdeki bir bakanın ve milletvekilinin tatil amaçlı Rum havalimanını kullandığının ortaya çıkması ilk kez oluyor.

Kıbrıslı Rumlarla Türkler arasında 55 yıllık siyasi sorunun halen devam etmesi nedeniyle devlet görevindeki yetkililer, kendi devletlerindeki ulaşım imkanlarını kullanarak seyahat ediyor.

AB üyesi Rumlarda uluslararası kabul gören 2 havalimanı bulunuyor dolayısıyla Rum yetkililer KKTC imkanlarına gerek duymuyor.

KKTC’nin tek havalimanı Ercan ise Rum ambargoları yüzünden yasadışı liman olarak niteleniyor, Ercan’dan kalkan uçaklar doğrudan sadece Türkiye’ye uçabiliyor.

Kıbrıslı Türk vatandaşlar doğrudan uçuş yapılabilen Rum havalimanlarını tercih ediyor ancak devlet yetkilileri, siyasi pozisyonları gereği seyahatlerini Türkiye üzerinden yapmaya özen gösteriyor.

Takım elbise altına spor ayakkabı giyerek Anıtkabir’i ziyaret etmesiyle eleştirilen bakan ve milletvekili Zeki Çeler’in, bu kez Rumların idaresindeki Kıbrıs Cumhuriyeti pasaportunu kullanarak Rum kesiminden Ürdün’e uçması KKTC’de gündem oldu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çeler'in yeni asgari ücreti belirlemeden Rum kesimi üzerinden Ürdün’e tatile gitmesi özellikle çalışan kesimin eleştirlerine hedef oldu.

Zeki Çeler Ürdün’e hareketi öncesi Baf Havalimanı'nda kuzenleriyle birlikte çektirdiği bir fotoğrafta yer aldı ve paylaşımda Rodos’a tatile gittikleri bilgisi yer aldı ancak NTV’nin edindiği bilgilerde Bakan Çeler ile akrabalarının Ürdün’de olduğu ortaya çıktı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız