IMF: Doların uzun bir geleceği var

IMF Başkanı Strauss-Kahn, doların uluslararası sistemde ana referans para birimi olarak uzun bir geleceği olduğunu söyledi.

Haberler Anadolu Ajansı 27.05.2010 - 10:40

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Dominique Strauss-Kahn, düzenlediği basın toplantısında, 1969 yılında IMF tarafından oluşturulan, IMF ile diğer bazı uluslararası kuruluşların hesap birimi olarak işlev gören Özel Çekme Hakkı (SDR) gibi bazı parasal araçların güçlendirilmesine ilişkin bir soruya, SDR'nin büyük bir rol oynamasının faydalı olacağını ancak, bunun doların yakın gelecekte rolünün azalacağı anlamına gelmediğini ifade etti.

IMF Başkanı Strauss-Kahn, ''Tıpkı ABD'nin egemen ekonomi olması gibi dolar da ana rol oynamaya devam edecek ancak, diğer para birimleri de yavaş yavaş önemli rol oynayabilir'' dedi.

Brezilya Maliye Bakanı Guido Mantega, uluslararası işlemleri kolaylaştırmak için alternatif çözümlerin desteklenebileceğini, Çin Yuan'ın da uluslararası para birimi olarak ağırlığının artırılabileceğini belirtti. SDR, dolar, Euro, yen ve sterlini temel alıyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız