İstanbul'da simide zam talebi

İstanbul'da ekmek fiyatları ile ilgili zam tartışmalarının ardından şimdi de aynı tartışmalar simitte gündeme geldi. İstanbul Un-İş Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Şaban Özdemir, ntv.com.tr'ye yaptığı açıklamada, özellikle susam fiyatlarının artmasıyla birlikte, sokak simidinin fiyatının 2 liradan, 2,5 TL'ye kadar çıkmasını beklediklerini açıkladı.

Haberler ntv.com.tr 15.10.2020 - 17:10 Son Güncelleme : 15.10.2020 - 17:26

Tuğba Öztürk/ntv.com.tr

İstanbul'da ekmek ile ilgili zam tartışmaları sokak simidine sıçradı. Halen 2 liraya satılan sokak simidinin, 2,5 liraya kadar çıkabileceği belirtiliyor.

Konuyla ilgili ntv.com.tr'ye konuşan İstanbul Un-İş Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Şaban Özdemir, devletin un ve yağ fiyatlarına müdahale etmemesi durumunda zam yapılmasının "kaçınılmaz" olduğunu söyledi. 

Özdemir, maliyet artışına dikkat çekerek, "Susamda gümrük vergisi kaldırıldı ama özellikle stokçular rahat durmuyor. Fiyatlar yükseldi'' ifadelerini kullandı.

Şu an İstanbul'da 2 liranın altında satılan simitlerin tamamen merdivenaltı üretim olduğuna dikkat çeken Özdemir, şu uyarıyı yaptı:

''Bu simitlerin alınıp tüketilmemesi gerekiyor. Mahalle arasına bir yer kurup hiçbir denetim olmadan tamamen merdivenaltı üretim yapıyorlar.'' 

EKMEK İÇİN ZAM TALEBİ

İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin de yaklaşık 3 ay önce artan maliyetlere dikkat çekerek zam talebinde bulunmuş; "200 gram ekmeğin fiyatının 1 lira 75 kuruş olmasını talep ediyoruz" açıklamasını yapmıştı. 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız