PETKİM Genel Müdürü gözaltında

Aliağa ilçesinde kurulu Petrokimya Holding AŞ (PETKİM) Genel Müdürü Saadettin Korkut'un evinde gözaltına alındığı bildirildi. PETKİM, genel müdürlük görevine Anar Mammadov'un atandığını açıkladı.

Haberler Anadolu Ajansı, DHA 28.07.2016 - 01:41 Son Güncelleme : 28.07.2016 - 12:34

Enerji devi PETKİM'de önemli bir gözaltı yaşandı.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, dün akşam saatlerinde çalışanlarına bir mesajla istifasını duyurduğu belirtilen PETKİM'in Genel Müdürü Korkut'un Karşıyaka ilçesindeki evine, Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından operasyon düzenlendi.

Aynı saatlerde Korkut'un PETKİM yerleşkesindeki makam odasına da baskın yapıldı.

Gözaltına alınan Korkut'un, evinde ve makam odasında yapılan aramalarda bazı bilgi ve belgelere ulaşıldığı ifade edildi. 

El konulan tüm bilgi, belge ve dijital materyaller ile birlikte İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesine getirilen Korkut'un, sorgu işlemlerine başlandığı kaydedildi.

CEP TELEFONU MESAJIYLA İSTİFA ETMİŞ

SOCAR PETKİM Genel Müdürü Saadettin Korkut, dün saat 18.30'da çalışanlarının cep telefonlarına görevden ayrıldığını belirten mesaj gönderdi. Mesajında kurumda 4 yıl hizmet etmenin onur olduğunu belirten Korkut mesajında şöyle devam etti:

"Bu kocaman, sağlam ve yurtsever ailenin parçası olmaktan ve sizlerle beraber çalışmaktan hergün ayrı mutluluk duyuyorum. SOCAR'ın güçlü eli sırtımızdan hiç eksik olmadı ve hep birlikte Petkim'i kısa sürede sürdürülebilir başarı ve rekor kar seviyesine taşıdık. Uluslararası standartlarda bir operasyon yapısına kavuşturduk. Petkim'e ilk başladığımda kendime koyduğum hedefler çervesinde tüm enerjimle çalıştım. Bildiğimiz üzere, SOCAR Türkiye'de bir takım yapısal değişiklikler gerçekleştirildi. Biz de aynı bağlamda tüm süreçlerimizde önemli yenilikler ve gelişmeler sağladık. Uzun süreli bu yoğun tempo sonucunda yorulduğumu hissettim. Daha önce planladığım üzere Petkim bayrağını en üst noktada yeni genel müdürümüze teslim ediyorum. İnanıyorum ki elde ettiğimiz bu başarılar artarak sürecek ve petkim her zaman olduğu gibi Türkiye'nin gururu olmaya devcam edecektir. Sizi tanımaktan ve birlikte çalışmaktan, Petkimli olmaktan duyduğum gurur, güven ve mutluluğu tekrar belirtmek isterim. Benden yana hakkım varsa helal olsun, siz de lütfen haklarınızı helal edin."

200 KİŞİ ÇIKARILDI

PETKİM ve ilişkili kurumlarda 200 kişinin Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) bağlantısı nedeniyle işten uzaklaştırıldığı bildirilmişti. Korkut'un istifası ve gözaltına alınmasının FETÖ ile yürütülen incelemeyle bağlantılı olduğu iddia ediliyor.

YENİ MÜDÜR YUNANİSTAN'DAN

Petkim'in yeni genel müdürü Mammadov.
PETKİM'in Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan açıklamasında, "Şirketimiz Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Sadettin Korkut istifa ederek bu görevlerinden ayrılmıştır. Şirketimize Genel Müdür olarak Sayın Anar Mammadov atanmıştır." ifadesine yer verildi.

Mamadov son olarak Socar Yunanistan'ın CEO'su olarak görev yapıyordu.

SOCAR TÜRKİYE'DEN AÇIKLAMA

SOCAR Türkiye ve PETKİM Yönetim Kurulu Başkanı Vagif Aliyev, yaptığı yazılı açıklamada, şirketlerinin yaptığı 18 milyar dolarlık yatırım ve yaratmış olduğu 40 binden fazla istihdamla Türkiye'nin en büyük dış yatırım yapan kuruluşu olduğunu vurguladı.

SOCAR Türkiye'nin operasyonlarını yeniden şekillendirdiklerini belirten Aliyev, şunları kaydetti:

"Biz tüm enerjimizle Türkiye’nin yanında olmak için buradayız ve yatırımlarımıza aralıksız devam ettiğimizin bilinmesini isteriz. Bu doğrultuda, ilerleyen günlerde duyuracağımız belirli yatırımlara ek olarak organizasyonel bir takım değişikliklere gittik ve 27 Temmuz 2016 tarihi itibarıyla geçerli olmak üzere SOCAR Türkiye ve grup şirketlerinde uluslararası yapımızı pekiştirecek bir model tasarladık. 'C-Level' bir yetkilendirme ile bu dev yatırımları daha efektif hale getireceğiz, projelerimizi hızlandıracağız ve karar alma, uygulama süreçlerindeki verimliliği artıracağız."

Aliyev, PETKİM'in şirketleri için önemli bir yatırım olduğunu belirterek, yeniden yapılanma kapsamında SOCAR Türkiye’nin farklı departmanlarında bulunan dört çalışanın görevlerinden ayrıldığını bildirdi. 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız