Sincan - Esenkent YHT hattı için geri sayım

Ankara-Eskişehir arasında hızlı tren seferleri, Esenkent-Eskişehir arasında YHT hattından, Sincan-Esenkent arasında ise konvansiyonel tren hattından yapılıyor.   

Haberler 01.03.2010 - 10:50

Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) projesi kapsamında yapımı tamamlanan Sincan-Esenkent etabı, 13 Mart 2010'da açılacak.

15 kilometre uzunluğundaki Sincan-Esenkent etabının işletmeye alınmasının ardından Sincan'dan Eskişehir'e kadar YHT ile kesintisiz yolcu taşımacılığı yapılabilecek.        
   
TCDD Genel Müdürlüğü, Ankara-İstanbul YHT Projesi kapsamında 2006 yılında yapımına başlanan ve geçen yıl sonunda üst yapı işleri tamamlanan 15 kilometre uzunluğundaki Sincan-Esenkent etabında deneme seferleri ile sinyalizasyon ve yol testlerini tamamladı. Böylece, YHT seferleri, Sincan-Eskişehir arasındaki 223 kilometre boyunca kesintisiz olarak yapılabilecek.
        
ANKARA-ESKİŞEHİR ARASI 1 SAAT 5 DAKİKA    
Esenkent-Sincan etabının YHT seferine açılmasından sonra Eskişehir-Sincan arasında hızlı demiryolundan sefer yapılacak ve hızlı trenler Sincan-Ankara arasında konvansiyonel hatta geçecek.

Sincan-Ankara arasındaki hızlı tren hattı ise ''Başkent Ray Projesi'' kapsamında inşa edilecek. Başkent Ray Projesi'nin tamamlanmasının ardından Ankara-Eskişehir arasındaki YHT ile seyahat süresi, 1 saat 5 dakikaya inecek.    




Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız