35. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı sona erdi (Rekor katılım)

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği iş birliğiyle düzenlenen 35. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı ve  26. Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı'nda ziyaretçi sayısında rekor kırıldı.

Haberler 21.11.2016 - 13:10 Son Güncelleme : 21.11.2016 - 13:13

  • 1
    TÜYAP'tan yapılan açıklamaya göre, Beylikdüzü'ndeki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde 12 Kasım'da ziyarete açılan fuar, sona erdi. Kitap ve Sanat Fuarlarını ziyaret eden kitapsever ve sanatsever sayısında, geçen yıla göre yüzde 11,3 artışla 621 bin kişiyle rekor kırdı.
  • 2
    Bu yıl 800 yayınevi ve sivil toplum kuruluşuyla 12 Kasım'da kapılarını açan fuar süresince söyleşi, panel, şiir dinletileri ve çocuk etkinlikleriyle birlikte 300 etkinlik gerçekleştirildi.
  • 3
    Ana temanın "Felsefe ve İnsan" olduğu fuarda, çocuklara yönelik "Eğitim Hakkı", "Farklılıklar", "Eleştirel Okuma ve Düşünme" üzerine atölye çalışmaları da yapıldı.
  • 4
    Onur Konuğu'nun Almanya olduğu Kitap Fuarı’na Almanya'dan 30 yayınevi katılırken, yaklaşık 40 etkinlik gerçekleştirildi. Fuarda, "Sözcüklerin Etkisi-Worte Bewegen" sloganıyla konuk olan Almanya ve Türkiye yayıncılar buluşması gerçekleştirildi.
  • 5
    26.Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı'nıda ise "Umulmadık Topraklar" isimli, çok küratörlü geniş bir sergi, panel ve performanslar dizisi ziyaretçilere sunuldu.

    Çağdaş sanatlara önemli katkıları nedeniyle "Sanatçı Onur Ödülü" Gülsün Karamustafa’ya verilirken, "Sanatsever Kurum Onur Ödülü" ise Summart Sanat Merkezinin oldu.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız