Banksy'nin yeni grafitisi sayesinde evin değeri bir gecede 17 kat arttı

Ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin yaptığı, dünya çapında 69 milyondan fazla kişiyi etkileyen corona virüsle ilgili yeni grafiti 'şanslı ev'in değerini artırdı. Banksy'nin Bristol kentinde geçen hafta yeni eserini yaptığı evin satış değeri yaklaşık 17 kat arttı ve 5 milyon sterline yükseldi.

Haberler 15.12.2020 - 12:11 Son Güncelleme : 15.12.2020 - 12:17

  • 1

    Gerçek kimliği bilinmeyen ama eserleriyle dünyaca üne kavuşan grafiti sanatçısı Banksy,  İngiltere’nin Bristol kentinde bir evin duvarına çizdiği yeni grafitisini Instagram hesabından paylaşmıştı. 

  • 2

    Sanatçının Aachoo adını verdiği ve corona virüse göndermede bulunan Totterdown'da Vale Caddesi'ndeki yarı müstakil bir evin duvarındaki grafiti, başörtülü bir kadını hapşırırken ve takma dişlerini havada uçarken tasvir ediyor. Hapşırma, kadının bastonunu ve çantasını düşürmesine neden oluyor. 

  • 3

    Gayrimenkul ve sanat uzmanları, grafiti sayesinde evin değerinin neredeyse 17 kat arttığını söyledi. Öncesinde 300 bin sterlin civarı olan evin değerinin 5 milyon sterline yükseldiği belirtiliyor.

    Evin sahibi Nick Malkin, evin daha önce satışta olduğunu belirterek önceliklerinin sanatçının eserinin iyi korunması olduğunu ifade etti.

  • 4

    Yakın zamana kadar mülkte bir oda kiralayan mobilya üreticisi olan 28 yaşındaki Fred Loosemore, BBC'ye herkes güvende olana kadar, kimsenin güvende olmadığını domine etkisi ile anlatan eser hakkında konuşmuştu. Loosemore "Şans eseri bir atölyemiz ve elimizde kalan devasa bir akrilik parçamız var. Onu korumak için sanat eserinin üzerine bir parça şeffaf akrilik vidalayacağız" demişti.

  • 5

    Yeni eseri sarsıcı duvar resimleriyle tanınan Banksy'nin corona virüsle ilgili ilk çalışması değil. İngiliz sanatçının mayıs ayında Southampton Üniversite Hastanesi'nin bir koridoruna Çığır Açan adını verdiği bir çizim yaptığı ortaya çıkmıştı. Resimde bir çocuk, Batman ve Spider-Man oyuncaklarını çöpe atmış, süper kahraman görünümlü hemşire oyuncağıyla oynarken görülüyor.

  • 6
    Karantinadayken evinin banyosunda çeşitli grafiti çalışmaları yapan Banksy, o resimleri internette, "Karım evde çalışmamdan nefret ediyor" notuyla paylaşmıştı.
  • 7
  • 8
    Banksy, ABD'de George Floyd'un polis tarafından öldürülmesini yeni çizdiği resimle protesto etmişti.
  • 9
    Bir mumun ABD bayrağını yaktığını gösteren resmini sosyal medyada paylaşarak, “Sistem, renkli insanları başarısız kılıyor. Beyaz sistem, alt kattakilerin dairesinin su basmasına neden olan kırık bir boru gibi. Bu beyaz sorunu çözülmezse, birinin yukarı çıkıp kapıyı tekmelemesi lazım” demişti.
  • 10
    Floy gösterilerinin İngiltere ayağında, karanlık mirası tartışılan İngiliz köle taciri Colston'ın büstünün yıkılması da Banksy'nin çizimine böyle yansımıştı.
  • 11
    Banksy son olarak Nottingham'daki hula hop çeviren kız temalı son çalışmasına dahil olan bisiklet çalınmasıyla gündemdeydi. Sanat tacirlerinin 214 bin sterlin değer biçtiği eserin duvar resmi kısmı korumaya alındı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız