'Buluşmalar'ın perde arkası

Hafta içi her gün NTV'de "Gece Gündüz" programı için birçok sanatçıyla bir araya geliyoruz. Sizlere kültür sanat gündeminden en önemli olayları aktarmaya çalışıyoruz. Bundan böyle her hafta o röportajların perde arkasını sizlerle de paylaşacağım. Geçen hafta Serhat Kılıç, Işın Karaca ve Sefa Chesmberah'la buluştuk. İşte o röportajlardan notlar... (Yazı: Suat Kavukluoğlu / suat.kavukluoglu@ntv.com.tr)

Haberler 02.03.2017 - 14:56 Son Güncelleme : 02.03.2017 - 15:02

  • 1

    SERHAT KILIÇ ACİLEN BİR ALBÜM VE TV PROGRAMI YAPMALI

    Geçen hafta Trump Kültür Merkezi'nde bir konser verdi Serhat Kılıç.

    Evet bir süredir "bay çok yetenekli" sanatçı, çeşitli mekanlarda sahneye de çıkmaya başladı.

    Onu ilk kez  Kürşat Başar Orkestrası'nın bir performansında izlemiştim.

    Geçen yıl Les Ottomans'ta da birkaç konser verdi. Son olarak İş Sanat'ın harika projesi "Türk Rock Antolojisi"nde yer aldı.

    Çok iyi bir oyuncu olmasının yanı sıra çok da iyi bir şarkıcı Serhat.  Sahneye çok yakışıyor.

    "Stage animal" derler ya, tam da öyle.  "Repertuvarı hep geniş hazırlıyorum. Biraz seyirciyle beraber şekilleniyor. Benim cebimde Cem Karaca da var, Sovyet Ordu Korosu'ndan Kalinka da var, Elvis Presley de var, Ray Charles da var, Zeki Müren de var. " diyor Kılıç. Epey renkli ve eğlenceli geçiyor olmalı konserleri. Trump Kültür Merkezi'ndeki performansını izleyemedim ama sosyal medyadan gördüğüm videolar onunla ilgili hislerimi bir kez daha doğruladı.  Serhat'ın bu konserlerine devam etmesi gerekiyor. Hatta çok rahatlıkla bir albüm de yapabilir. Yapmalı da. Hatta bir TV kanalında veya kendi kişisel Youtube hesabında, müzisyenliğiyle oyunculuğunu buluşturacağı bir talk show programı da ne iyi olur.

  • 2

    SERHAT KILIÇ'TAN AHMET ERTEGÜN ANISINA KONSER

    Serhat Kılıç, 28 Mart Salı akşamı Tuluğ Tırpan'la birlikte Enka İbrahim Betil Oditoryumu'nda özel bir konser verecek.

    "Atlantikli Yıllar" adı verilen konserde müzikteki milli gururumuz Ahmet Ertegün anılacak. Bu topraklardan çıkıp 60 yıla yakın bir süre  dünyada müziğin gidişatına yön veren isimlerden biri olan Ertegün, Atlantic Records şirketiyle Ray Charles, Aretha Franklin, Ella Fitzgerald, Miles Davis, Frank Zappa, Stevie Wonder, Rolling Stones, Bee Gees, Led Zeppelin gibi efsaneleri dünyaya kazandırmıştı.  Tuluğ Tırpan ve Serhat Kılıç, bu özel gecede Ahmet Ertegün'ün kaydettiği şarkıları yorumlayacak. Kılıç'ın hedefi uzun vadede bir Ahmet Ertegün müzikali yapabilmek. "Bu konser bir müzikale yol açsın, istiyoruz. Bir Ahmet Ertegün müzikalimiz olmalı. Amerika'yı sallayan çok önemli bir müzik adamından söz ediyoruz. Yeni kuşaklara onu tanıtmayı bir misyon edindik. Çok değerli ve önemli bir yapımcıydı."

  • 3

    SERHAT KILIÇ'IN ANKARA'DAKİ "OKUL"U

     Serhat Kılıç, bir yandan da Ankara'daki "Okul"uyla ilgileniyor. Orada sektöre yeni oyuncular yetiştiriyor. "Okul"un ikinci yılında bir tiyatro sahnesine kavuştuğunu da müjdeleyelim. "Ankara'da bu kapasitede salon çok fazla yok. Şinasi sahnesinin ayarında diyebilirim. O sahnede oyunlarımızı sahneleyeceğiz. Tam teşekküllü bir konservatuar gibi eğitim vermeye başladık." Oyun demişken, Serhat Kılıç'tan iki tiyatro oyunu birden geliyor. "Tek Kişilik Şehir" adlı oyunun galası 17 Mart'ta Trump Towers'ta, "Terör" adlı ikinci oyunun galası ise 7 Nisan'da Ankara'da Serhat Kılıç'ın "Okul" sahnesinde olacak.

  • 4

    "ÇEMBER" DİZİSİYLE YAKINDA STAR'DA

     Serhat Kılıç, yakında "Çember" adlı polisiye bir diziyle de Star TV'de olacak. "Barış Bağcı, Pelin Akil Altan, Anıl Altan'la özel bir emniyet birimini oluşturduk. Her bölüm konuk oyuncularımız var. Melisa Sözen ve Sedef Avcı konuklarımız arasında. Her bölümde yeni bir olay var." diyor Kılıç. 

  • 5

    IŞIN KARACA KENDİ MÜZİK ŞİRKETİNİ KURDU

    Bir süre önce kardeşi Akın Büyükkaraca ile kendi müzik şirketini kurdu Işın Karaca. "Akış Production"

    Bundan böyle hem kendi albümlerini bu şirketten yayınlayacak hem de genç müzisyenlere destek verecek.

    "Artık müziğimin bana hizmet etmesini, maddi olarak bana işlemesini istiyorum." diyor Karaca  "Bana gelen müzisyenlerin hakları kendilerinde olsun, yazdığı şarkıların, söylediği şarkıların hakları onlarda olsun istiyorum. Çok zor bir camiada iş yapmaya çalışıyoruz. Çok büyük güçlerlerle savaşıyorsun bir taraftan o yüzden independent label olarak ayakta durmak çok zor."

  • 6

    SONER SARIKABADAYI ÖRNEK OLDU

    Bağımsız müzik şirketi olma yolunda Soner Sarıkabadayı, Karaca'ya örnek olmuş "Soner, Türkiye'de bunu ilk yapanlardan oldu. Bize de yol gösterdi. Her aşamada ondan fikir ve destek aldık. Bundan böyle kendimize ait kanallarımız var. Canımız isterse açıyoruz şarkı söylüyoruz, canımız isterse sohbet ediyoruz. Grammy'lerde de bunun sonuçlarını gördük. Hepimiz baba rapçilerin arasında herhalde Jay Z falan ödülü alır diye beklerken, indie bir sanatçı aldı ve Soundcloud'a teşekkür etti. Yani büyümek için ne kadar küçülmemiz gerektiğini bir kez daha gösterdi bize".

  • 7

    "IŞIN KARACA, SEFA CHESMBERAH'I TAKDİM EDER"

     "Akış Production"ın ilk sanatçısını böyle anon ediyor Karaca. Bir dönem sanatçının vokalistliğini yapan Sefa Chesmberah, daha önce söz ve besteleriyle Karaca'nın "Her Şey Aşktan" albümünde de yer almıştı. Sefa'nın ilk single'ı "Sevmekten Anladığım" geçtiğimiz günlerde yayınlandı. Şarkıda Chesmberah'a Işın Karaca da eşlik ediyor. Duygusunu ve enerjisini çok sevdiğim bir düet oldu.

    "Sevmekten Anladığım"ı sevgilisinin başucunda yazmış Sefa "O uyurken başucunda mırıldanarak yazdım. 2.5 yıl önce. Çok masum duygularla yazıldı. Işın hanım şarkıyı ilk duyduğu günden beri çok seviyordu. Sonra onunla çıkış yapmaya karar verdik. Şarkıyı hem patronumla hem yol arkadaşımla birlikte yorumlamak harika"

    Işın Karaca, Sefa Chesmberah'a tam destek veriyor: "Sefa sözüne, özüne, notasına çok güvendiğim biri. Onun hem yeni albümünü hazırlıyoruz bir yandan, hem de benim albümüm için birlikte şarkılar yazıyoruz"

  • 8

    AKUSTİK ALBÜM GELİYOR

    Işın Karaca hayranlarına müjde. Sonbaharda akustik bir albüm geliyor. "Stüdyoya bir sahne kuruluyor. 3 ay prova yapacağız. Sonra stüdyoya girip 1.5 saatte okuyup çıkacağım. Detone oluyorsam da olacağım. Nasılsa öyle bırakacağız.  Albümün adı "A la Akustik" olacak."

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız