Efsanevi yönetmen Francis Ford Coppola Hollywood Bulvarı’nda onurlandırıldı

Baba (Godfather) serisi ve Kıyamet (Apocalypse Now) gibi yapımlarıyla sinema tarihinin efsane isimlerinden biri haline gelen Francis Ford Coppola, Hollywood Bulvarı’nda yer alan ünlü Şöhret Yolu'nda yıldıza sahip oldu.

Haberler ntv.com.tr 22.03.2022 - 11:07 Son Güncelleme : 22.03.2022 - 11:28

  • 1
    İtalyan asıllı Amerikalı yönetmen Francis Ford Coppola, sinema tarihine katkılarından dolayı Hollywood camiasının en önemli onurlarından biri ile taçlandırıldı.
    Hollywood Bulvarı’nda yer alan ünlü Şöhret Yolu'nda adı yıldıza yazıldı.
  • 2

    Eşi Eleanor, kız kardeşi Talia Shire, oğlu Roman ve yeğenlerinin katıldığı törende, genç oyuncu Elle Fanning’in övgü dolu sözleri dikkat çekti.

  • 3
    23 yaşındaki genç oyuncu, konuşmasında "Francis çevresinde her ne varsa onu altına çevirmeyi başarır. Eğer gerekirse masadaki basit bir çatalı bile hikayesindeki bir kahramana dönüştürebilir" dedi.
  • 4

    Hollywood’un ünlü simalarının isminin yazıldığı bulvarda artık bir yıldıza sahip olan 82 yaşındaki yönetmen, 60 senelik film kariyerinde pek çok önemli yapıma imza attı. 

    Baba (Godfather) serisiyle Oscar ödüllerinde En İyi Yönetmen, En İyi Film ve En iyi Senaryo gibi birçok adaylığın sahibi oldu. 

  • 5

    1979 yapımı Kıyamet (Apocalypse Now), efsane kadrosu ve savaşın gerçek yüzünü tüm çıplaklığıyla yansıtmasıyla kült filmler arasında yer alıyor. 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız