Haftanın Filmleri (23 Şubat 2018)

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 3'ü yerli 8 film vizyona girdi. Ridley Scott'ın yönettiği "Dünyanın Bütün Parası", Brooklynn Prince, Willem Dafoe, Valeria Cotto, Bria Vinaite, Christopher Rivera ve Caleb Landry Jones'in oynadığı "Florida Projesi", yerli yapımlardan ise "Görevimiz Tatil" öne plana çıkıyor. Ceren Ala filmleri değerlendirdi. (Ceren.ala@ntv.com.tr)

Haberler 23.02.2018 - 07:56

  • 1

    "DÜNYANIN BÜTÜN PARASI"

    1973'te de dünya paranın üzerinde dönüyordu. Çok sevdiğim yönetmen Ridley Scott, petrol milyarderi Jean Paul Getty'nin öz torununun fidyeciler tarafından kaçırılma hikayesini anlatıyor. Gri, kirli, yalancı ve hesapçı hikayede Mark Wahlberg eski bir ajanı, Michelle Williams petrol milyarderinin eski gelinini canlandırıyor. Bence 17 milyon doların başrolde olduğu film, mutlaka izlenmesi gerekenlerden.

    "Dünyanın Bütün Parası" fragmanı

  • 2

    "FLORIDA PROJESİ"

    Fakirlik, kimsesizlik, çocukluk, kadınlık, iyilik... Haftanın bence en iyi filmi, saydığım bu kavramlar üzerinde dönüyor. 6 yaşında bir kız çocuğunun mutlu olmak için sadece bir veya 2 nedene ihtiyaç duyduğu hikaye, içimi yaralıyor, kanatıyor ve çok acıtıyor. Disneyland yakınlarında bir otelde annesiyle kalan Moonee'nin, o meşhur oyun parkına ne için gittiğini gördüğünüzde siz de aynı duyguları paylaşacaksınız. Dünya 6 yaşındaki bir çocuk için oyun bahçesidir ama anne her şeydir. Brooklynn Prince'nin yaşından kat be kat üstün oyunculuğunu ve Sean Baker'in yönetmenlik dehasını alkışlıyorum.

    "Florida Projesi" fragmanı

  • 3

    "GÖREVİMİZ TATİL"

    Bu haftanın filmlerinde hava hep sıcak. Adından anlaşılacağı üzere ailenin görevi tatil. Kendilerinden beklenmeyen bir davranış sergiliyor ve aile terapistine gidiyorlar. Tavır avrupayi olsa da macera tamamen bizden. Kadının haline, var olmak için gösterdiği çabaya değinen filmde tabi ki Demet Akbağ'ın ağırlığı var. Şehirde başlayan macera, köyde sona eriyor. İşin içinde köy varsa, komedi de oluyor. Yine de bu işi sulandırmadan anlatmış olmaları güzel. Zafer Algöz, Enis Arıkan, Sinan Çalışkanoğlu gibi birçok ismin Akbağ'a eşlik ettiği filmi Murat Şeker yönetiyor.

    "Görevimiz Tatil" fragmanı 

  • 4

    "BENİ ADINLA ÇAĞIR"

    Yıllardan 1983, mevsimlerden yaz, mekanlardan İtalya'nın kırsalı...4 kategoride Oscar adayı film, Luca Guadagnino imzalı. Yönetmenin "A Bigger Splash" filmini çok sevmiştim. Yine sıcak, yine ihtiraslı ama çok daha naif bir film izleyeceksiniz. Ergenlik çağınızda, hayatınız için çok önemli bir yaz mevsimi geçirmişsinizdir. Bu film o çağa ve o zamandaki bize hitap ediyor. Timothée Chalamet ve Armie Hammer cinsiyetsiz aşkın kahramanlarına hayat veriyor.

    "Beni Adınla Çağır" fragmanı 

  • 5

    “TAVŞAN PETER”

    Bu haftanın animasyonu ABD’den. Domhnall Gleeson, Rose Byrne ve Sam Neil gibi oyuncuların da rol aldığı filmin asıl kahramanları, içinize sokmak isteyeceğiniz hayvanlar. Mavi ceketli, asi tavşan Peter ve arkadaşlarının macerasını bayıla, güle, oynaya izleyeceksiniz. Yönetmen koltuğunda Will Gluck var.

    “Tavşan Peter” fragmanı 

  • 6

    "SAMSON"

    İnsanüstü güçlere sahip, kaslı ve hırslı bir adamın; aslında İsrailoğulları'nın Herkül'ünün macerasını anlatıyor film. Bence, İsrail'in devlet adamlarıyla aynı dünyada yaşamak insanüstü güçlere sahip olmak demek. Neyse, rivayete göre, gücünü saçlarından alan Samson, bu sırrı herkesten saklıyor da aşık olduğu kadın Delilah'a yenik düşüyor. Sonrası, kan, savaş, gözyaşı... Bruce MacDonald ve Gabriel Sabloff'un yönetmen koltuğunu paylaştığı filmde Taylor James başrolde.

    "Samson" fragmanı

  • 7

    “ALEM-İ CİN”

    Korku dünyasından gelen yönetmen Özgür Bakar, bence bu kez çıtayı biraz daha yükseltiyor. Ortada deli bir ana, kabuslar gören bir genç kız ve tabi ki cinler var ancak oldukça korkunç ve başarılı sahneler de var. Ayçin Tuyun ve Kadriye Çetinkaya’nın performansı oldukça iyi. Vallahi şaşkınım, özellikle mutluyum!

    “Alem-i Cin” fragmanı 

  • 8

    “KIRLANGIÇLAR SUSAMIŞSA”

    Haftanın tek belgeseli, güzelim Karadeniz’in bir dağ köyünde geçiyor. Muhammet Çakıral’ın yazıp yönettiği belgeselde, insanların yaşadıkları cennette, o cenneti kaybetmemek için, küçücük bir taşa dahi zarar vermeyerek günlerini sürdürmelerini tatlı bir huzurla izlerken, mutlaka ve mutlaka bir şeylerin huzuru bozduğuna tanık olacaksınız.

    “Kırlangıçlar Susamışsa” fragmanı 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız