İspanya'da Boğa Festivali

İspanya’nın Pamplona kentinde her yıl boğaların koşturulduğu ve güreştirildiği San Fermin festivali düzenleniyor. Geçmişi oldukça eskiye dayanan bu festivali kimi protesto ediyor kimi kutluyor.

Haberler DW Türkçe 12.07.2018 - 17:22

  • 1
    BOĞALARLA YARIŞ

    Pamplona, her sabah tartışmalı bir ritüel ile başlayan dini festival "San Fermin"i kutluyor: Boğa avı. Sabah saat 8’de altı boğa ve dört öküz serbest bırakılıyor. Pamplona kentinin eski şehir merkezi sokaklarında, erkekler hayvanların önünde ve yanında koşuyorlar.
  • 2
    SABAH GÜRÜLTÜSÜ

    Seyirciler sokakların kapalı taraflarında ya da manzarayı güvenli bir mesafeden daha iyi izlemek için balkonlarda yer tutuyor. 'Boğa avı' 14. yüzyıldan beri yapılıyor ve her yıl dünyanın her yerinden bir milyondan fazla ziyaretçi çekiyor.
  • 3
    DUA İLE BAŞLIYORLAR

    Koşu öncesi katılımcılar hazırlık yapıyor. Bu iki adam, kentin koruyucusu olduğuna inanılan Fermin (San Fermin) için dua ediyorlar. Geleneksel olarak koşu başlamadan önce “A San Fermin Pedimos” şarkısı söyleniyor. Koşu üç dakika sürüyor ve boğa güreşi ile sonlanıyor. Mesafe 825 metre.
  • 4
    BOYNUZ DARBELERİ

    Boğalarla yarış istenmeyen şeylerin yaşanmasına neden oluyor. Hayvanlar insanlara zarar verebiliyor. Geçen Cumartesi dört katılımcı yaralandı. Bir tanesine boğanın boynuzları saplandı. 1911 yılından bu yana koşuda 15 kişi hayatını kaybetti. Son ölüm 2009’da meydana geldi.
  • 5
    KOŞUDAN SONRA

    Yarış sonrası arenada da gözü pek olmak gerekiyor: Matador, 600 kilogramlık boğayı öldürmek için mücadele veriyor. Ancak hayvanlar da tehlikeli. Matadorlar boğa güreşlerinde çoğu kez yaralanıyor.
  • 6
    BOĞA GÜREŞİ KÜLTÜRÜNE KARŞI

    Boğa güreşini protesto eden hayvan hakları aktivistleri, festivalin başlamasından önce bu yıl yine bir araya geldi. "Peta" ve "Animal Naturalis" gibi örgütlerin aktivistleri belediye binası önünde boğa güreşlerinin durdurulması çağrısı yaptı. Kırmızı işaret fişeği boğaların kanını temsil ediyor. Bu geleneksel etkinliklerde her yıl binlerce boğa ölüyor.
  • 7
    SAN FERMİN ONURUNA

    Festival sırasında kentte dini geçit töreni düzenleniyor. Her yıl, 7 Temmuz’da Pamplona piskoposu ve kilise temsilcisi, San Fermin figürünü Pamplona sokaklarından geçiriyor. Hazır bulunanlar, geçit alayı San Lorenzo kilisesine varana kadar kısa molalar vererek şarkılar söylüyor.
  • 8

    KARNAVAL ATMOSFERİ

    Katılımcılar sokaklarda kutlamalar yapıyor. Bol miktarda meyveli şarap kokteyli olan Sangria içiliyor. Geleneksel olarak ziyaretçiler kırmızı fular takıp beyaz üst ve beyaz pantolon giyiyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız