Neşeli ol hayatını yaşa mozaiği Paris'te tanıtılacak

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından üzerinde "Neşeli ol hayatını yaşa" yazılı mesaj bulunan Roma dönemine ait mozaiğin görsel materyalleri, Paris'te UNESCO binasında sergilenecek.

Haberler Anadolu Ajansı 20.10.2016 - 11:15 Son Güncelleme : 20.10.2016 - 11:17

  • 1

    TESADÜFEN BULUNDU

    Hatay'da, teleferik inşaatı sırasında tesadüf eseri kalıntılar bulunması üzerine 3 yıl önce başlatılan kurtarma kazılarıyla ortaya çıkarılan Roma dönemine ait mozaik, Paris'te özel lansmanla tanıtılacak.
  • 2

    ÖZEL LANSMAN

    Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Anadolu'nun mozaiklerini tüm dünyaya tanıtmayı amaçlayan ONE Derneği'nin "Mozaik Yolu" projesi kapsamında, İsviçre ve Venedik'in ardından 25 Ekim'de Paris'te özel bir lansman düzenleneceği belirtildi.
  • 3

    SERGİLENECEK

    Mozaiğin görsel materyallerinin Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından Paris'te sergileneceği aktarılan açıklamada, mozaiğin, lansmana katılacak UNESCO delegelerine, uluslararası yatırımcılara, akademisyen, sanatçılara, sanata yatırım yapan kuruluşlara ve diplomatik çevrelere tanıtılacağı bildirildi.
  • 4

    BÜYÜK İLGİ GÖRECEK

    Açıklamada, görüşlerine yer verilen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Türkiye'de bir benzeri olmayan, dünyada ise nadir eserlerden biri sayılan "Neşeli ol hayatını yaşa" yazılı mozaiğin görsellerinin Paris'te büyük ilgi göreceğine inandığını belirtti.
  • 5

    MESAJ POLEMİĞİ

    Milattan önce 3. yüzyıla ait olduğu iddia edilen mozaikte yazanların çevirisi polemik konusu olmuştu. Mesajın; Neşeli ol hayatı yaşa anlamına gelmediği iddia edilmişti. Yazının Aceleyle yediğin yemeğin zevkini ölümle alırsın, Bütün dünyevi zevkler fanidir gibi farklı anlamlar taşıdığı önü sürülmüştü. 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız