Zerrin Özer: Kendi şarkımı dinlemem

Öykü Özdoğan’ın hazırlayıp sunduğu “20 DAKİKA”, Türk pop müziğinin dev ismi Zerrin Özer’i konuk etti. Özer, NTV Radyo dinleyicileriyle yeni albümünün detaylarını ve neden çocuk sahibi olamadığını paylaştı.

Haberler 25.01.2017 - 09:28

  • 1

    "AZER BÜLBÜL TANIŞAMADIĞIM ÇOK İYİ BİR ŞARKICI"

    “1 Şarkı 2 Zerrin” projesi şöyle oluştu. Ben bir kaç şarkı dinlemek istedim ve çok araştırma yaptım. Daha önce çok az bilinen, akıllarda kalmış ve kolayca ezberlenecek veya anımsanacak bir şarkı arıyordum. Çok enteresan.. Hayatta yaşarken tanımadığıma çok üzüldüğüm, çok iyi bir şarkıcı, Azer Bülbül. Nurlar içinde yatsın. Benim onu yaşarken tanıma fırsatım olmadı, birebir tanışmadık. “Duygularım” adlı şarkısı bana çok dokundu. O kadar dokundu ki, ben popçuyum ama bunu rock yapalım dedim. Buradan teşekkür ediyorum sevgili Doğu Kılıç’a. Parçamızın sözü ve bestesi, aranjesi de kendisine ait. Sevgili Azer Bülbül’ün de tüm albümünü o yapmış. Okumak istediğimi söyledim, o da hediye etti bana.
  • 2

    "SEVEREK OKUDUM"

    Bunlar hayatta unutulmayacak güzel şeyler, çok mutlu oldum, sağolsun. Sonra yıllardır birlikte çalıştığım ekip arkadaşlarıma dedim ki “Çocuklar bir şarkı var ve onu hücum kayıt yapacağız, herkes bunu canlı çalacak ve rock olacak” dedim. İlk önce rock versiyonunu çıkardık. Hemde şarkıyı çok severek okudum. Çocukların hepsi de gayet başarılıydı. Sonra Özgür Aras ile sohbet ederken Özgür bana “Neden arabesk versiyonunu da yapmadın?” diye sordu. “Azer Bülbül arabeskini yapmış ve çok güzel yapmış” dedim. Özgür de farklı bir konsept olacağını söyledi. Sonra sevgili Selim Çaldıran arabesk altyapılarını hazırladı bana. Miks-mastering Candar Köker’e ait. Sonra da arabesk versiyonunu okuduk, “1 Şarkı 2 Zerrin” çıktı ortaya”. Albümün ismi de sevgili Candar Köker’e aittir. Stüdyoda, aile ortamında okundu ve bitti.

  • 3

    "TÜRKÇE MÜZİKLERİN BAZILARINI FAST FOOD OLARAK GÖRÜYORUM"

    Ben türkçe müziklerin bazılarını şu anda fast food olarak görüyorum. Mesela hemen yenileniyor ve bitiyor gibi. Arkasından tatlı gelir gibi, bir şarkı daha geliyor. Belki de ben slow şarkıcısıyım. Bu çok önemli bir şey. Ben pek fazla türkçe dinlemiyorum çünkü yıllardır süregelen, ta İstanbul Gelişim Orkestrası’ndan süregelen pop, jazz, blues ve rock merakım var.

  • 4

    "METALLICA DİNLİYORUM"

    Hala Koko Taylor’ları dinliyorum, Dee Dee Bridgewater, Tina Turner, Led Zeppelin, Metallica... Hala müzik dinlediğim zaman, onları dinliyorum. Aslında mesleğim açısından “ne oluyor” bilmem gerekiyor ama çok fazla takip edemiyorum.

    DEMET AKALIN’I SEVİYORUM

    Demet Akalın’ı seviyorum çünkü son derece çalışkan, takipçi ve işine çok titizlikle yaklaşan bir sanatçı. Onu seviyorum. Kimsenin belki de çok duymadığı, Ayla Aslan var. “Sessiz Gemi”yi okudu, çok güzel sesi var, onu da çok seviyorum... Emre Aydın’ı çok severim. Duman ve Redd’i de çok severim. Takip etmeye çalışıyorum diyeyim ama çok takip edemiyorum aslında.

  • 5

    "KENDİ ŞARKIMI DİNLEMEM"

    Kendi şarkımı da hiç dinlemem. Okudum, bitti, bir daha da dinlemedim. Müzik diyince, bir şeyler katmalı ruhuma. Belki de biraz tutuculuk vardır bende. Müzik diye bahsettiğimiz tabi ki sadece benim bahsettiğim tarzlar değil, Türkiye’de bir de üstelik bu mesleği yapan biri olarak takip etmem gerekir. Başarılıları alkışlıyorum ama  birebir takip ettiğimi de söyleyemem.

  • 6

    "EVLADIM OLSAYDI MESLEĞİMLE İLGİLENEMEZDİM"

    Yani evladım olsaydı, sanıyorum ki mesleğimle ilgilenemezdim çünkü çok mükemmeliyetçi bir insanım. Belki de ondan kaynaklanıyor. İlgilenemesem çok üzülürdüm çünkü insan gerçekten kendi hayatında olumlu ve olumsuz yaşadıklarını bir karma yapıyor, ona göre hayata bakıyor. Bende o bölümün acı tarafı daha fazla olduğu için de “Nasıl yapabilirim? Ruhu, maneviyatı güzel bir insanı yetiştirebilir miyim? Nasıl yetiştirebilirim?” diye düşünmeye başlarken, aslında düşünmeye hiç zaman olmadı. Hep çalışmak zorundaydım.

    18 Şubat’ta MOI konser salonunda olacağız. 21 Şubat’ta Cemal Reşit Rey konseri var sonra da Jolly Joker konserleri olacak ve ardından Ankara, İzmir konserlerimiz devam edecek.

    Ve yeni bir pop albüm yapacağım artık çünkü çok istiyorlar.

  • 7

    Hafta içi her akşam 18.20’de yayınlanan 20 Dakika’nın tekrar bölümleri, hafta sonu NTV Radyo’da ve ntvradyo.com.tr’de.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız