AA objektifinden 2009

2009 yılında yaşanan olayların çarpıcı fotoğrafları...

Haberler 16.12.2009 - 17:30

  • 1

    AA'nın gözünden 2009

    Ağrı'da hava sıcaklıgının eksı 28 dereceye düşmesı, hayvanları da olumsuz etkılemişti. Ağrı merkezde bır kopeğin donarak ölmesı ve yavrusunun ölen kopeğıin yanından ayrılmaması görenlerı duygulandırmıştı.
  • 2

    AA objektifinden 2009

    'YENI' ibaresi kalan 'Türk lirası' banknotların basımı Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Matbaası'nda yapıldı. Basımı tamamlanan banknotların bulunduğu tabakalar, tamamı kadın çalışanlardan oluşan inceleme servisinde tek tek incelendi.
  • 3

    AA objektifinden 2009

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan (ortada) ve İsrail cumhurbaşkanı Simon Peres (sağda), Dünya Ekonomik Forumu kapsamında gerçekleştirilen 'Gazze orta doğuda barış modeli' oturumuna katılmıştı. Oturumda Başbakan Erdoğan ile İsrail cumhurbaşkanı Simon Peres arasında gerginlik yaşanmıştı.
  • 4

    AA objektifinden 2009

    Sibirya'dan sıcak ülkelere göç eden çok sayıda kuğu, olumsuz hava koşulları nedeniyle Karadeniz sahiline inmek zorunda kaldı. Hareketleri ve duruşları ile beğeni toplayan kuğulara karabataklar eşlik etmişti.
  • 5

    AA objektifinden 2009

    Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Bakanlar Kurulu toplantısına katılmak uzere basbakanlık merkez binasına gelmıs, bakan Çelik'in aracına Başbakanlık binası önünde duran bir sokak köpeği uzun sure havlamıştı.
  • 6

    AA objektifinden 2009

    Diyarbakır'da çöp evde yaşayan 3 kardeşin dramı Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan ihbar sonucu ortaya çıkmıştı.Savcılık çocukların aileden alıkonularak, yurda yerleştirilmesini kararlaştırmıştı.Diyarbakır Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen ve ayakların soğukta sızdığı gözlenen 3 kardeşte gelişim bozukluğu tespit edilmişti
  • 7

    AA objektifinden 2009

    DSP genel baskanı Zeki Sezer, Burdur'un ilçelerınde duzenlenen mitinglerinde halka seslenmıstı. Bir vatandas tarafından ucurulan beyaz güvercin Sezer'in basına konmuştu.
  • 8

    AA objektifinden 2009

    Antalya Devlet Tiyatrosu'nda 'cıbıl kurt' adlı çocuk oyununu sahneleyen genç tıyatrocular, renkli ve ilginç makyajlarla dikkat çekmişlerdi.
  • 9

    AA objektifinden 2009

    Beşiktaş taraftarının Kayserispor maçı öncesi takımı motıve etmek amacıyla duzenledigi 'meşaleli yürüyüş'e polıs müdahale etmisti. Polis ile taraftarlar arasında yaşanan olaylarda çok sayıda taraftar ve polıs yaralanmıştı.
  • 10

    AA objektifinden 2009

    Helikopter kazasında yaşamını yitiren BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu için Kocatepe Camii'nde cenaze namazı kılınmıstı. cenaze namazı öncesi bekleyenler ve namaz kılanlar, 'kalp figürü' oluşturmuştu.
  • 11

    AA objektifinden 2009

    İstanbul'da gerçekleştirilecek dünya motokbos şampiyonası öncesinde 2007-2008 almanya serbest stil motokbos şampiyonu Hennes Ackerman ile Alman şampiyon Pilot Tom Ferber Sultanahmet Meydanı'nda bir gösteri yapmıştı.Pilotlar kurulan rampa ile meydanda bulunan havuzun üzerinden atlamıştı.
  • 12

    AA objektifinden 2009

    New York'ta 'Uluslararası yastık savaşı günü' etkinliği Wall Street'teki New York borsası önünde yapılmıştı.Kentte her yıl düzenlenen yastık savaşı için bu yıl önceki yıllardan farklı olarak dünya finans krizinin başladığı Manhattan Wall Street'teki New York Borsası'nın önü seçilmişti.2 saate yakın süren etkinlikte,Wall Street,patlayan yastıklardan etrafa saçılan kuş tüyleriyle beyaza bürünmüştü.
  • 13

    AA objektifinden 2009

    Basbakan recep tayyıp erdogan (solda) ıle bırlıkte sultanahmet camıı'nı gezmıstı. basbakan erdogan ve abd baskanı obama, camıden ayrılırken ayakkabılarını gıymıstı. obama'ya ıstanbul muftusu mustafa cagrıcı (arka solda) ve camı ımamı emrullah hatıpoglu (arka sagda) eslık etmıstı
  • 14

    AA objektifinden 2009

    ABD Başkanı Barack Obama,İstanbul'da onuruna verilen resepsiyona katılmış,Resepsiyonda yağmur altında ayrılmıştı.
  • 15

    AA objektifinden 2009

    Turkcell Super Lig Maçında Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçta olaylar çıkmıştı.Arda Turan(solda) ve Semih Şentürk(sağda),kavgada ön plana çıkmıştı.
  • 16

    AA objektifinden 2009

    Antalya'nın Belek beldesinde yapılan dünya liselerarası futbol şampiyonası'nda Finlandıyalı futbolcular,yarı final maçına güzel havayı fırsat bilerek saha kenarında güneşlenerek bikinileriyle izlemişti.
  • 17

    AA objektifinden 2009

    Turkcell Super Lig maçında Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçta olaylar çıkmıştı.Sahada olaylar sürerken Cassio Lincoln ve Roberto Carlos'un dostluğu fotoğrafa böyle yansımıştı.
  • 18

    AA objektifinden 2009

    İstanbul Sultanbeyli'de yaklaşık 50 gecekondu, belediye ekiplerince yıkılmıştı.Gecekondusunu yıktırmak istemeyen Tuncay Yarap isimli bir vatandaş ise 4 aylık bebeği Zehra'nın boğazınabıçak dayayarak yıkıma engel olmak istemişti.Yaklaşık bir saat süren ikna çalışmalarından sonuç alamayınca ekipler, iş makineleriyle binaya maddi hasar vererek bırakmıştı.
  • 19

    AA objektifinden 2009

    Troya oyununu Mısır'daki gıza pramitleri önünde sergileyen Anadolu Ateşi Dans Grubu dansçılarının kostümleri seyircilerin ilgisini çekmişti.Dansçılar savaş sahnelerinde gerçek kılıç kullanmıştı.Savaşların kılıçlarından kıvılcımların çıkması seyircileride şaşırtmıştı.
  • 20

    AA objektifinden 2009

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül,23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı nedeniyle Çankaya İlkömğretim Okulu'nda düzenlenen törene katılmıştı.Tören sonrası öğretmenlerle fotoğraf çekilen Gül'ün önünde duran öğretmenlerden birisi düşme tehlikesi atlatmıştı.Cumhurbaşkanı Gül,düşme tehlikesi atlatan öğretmene kolundan tutarak yardımcı olmuştu.
  • 21

    AA objektifinden 2009

    Bursa'da temsili askerlik eğitimi alan 83 engelli genç, bir günlüğüne asker olmuştu.
  • 22

    AA objektifinden 2009

    Bayburt'un Kırkpınar köyünde her yıl Mayıs ayında ortaya çıkan yılanların, birçok hastalığa iyi geldiğine inanıyorlar.
  • 23

    AA objektifinden 2009

    Sultansazlığı Milli Park'ında düzenlenen 4.Fotosafari Yarışmasında AA Kayseri bölge müdürlüğü muhabiri Mustafa Yıldız'ın gözlem kulesi fonunda Oten Kus fotoğrafi 2. olmuştu.
  • 24

    AA objektifinden 2009

    Adana'nın Sofullu çöplüğünde ekmek parası kazanmaya çalışan çocuk, genç ve yaşlı birçok kişi zaman zaman mola vererek yorgunluk gideriyor. Muhtaç olduklarını belirten çok saayıda kişi, çöplüğün tek geçim kaynakları olduğunu belirtirken, çölükteki mesai daha çok günün ikl ışıkları ve akşam gün batımında yaşanıyor.
  • 25

    AA objektifinden 2009

    Yıllardır savaş ve iç çatışmaların yaşandığı Afganistan'dan kaçarak Pakistan'a sığınan göçmenler ülkelerine dönmeye başlamıştı.Pakistan'dan, memleketleri Sıvırgan'a bağlı Kızılayak Kasabasına yeni dönen ailelerin çocukları, bulundukları şartların zorluğuna rağmen gülümsemeyi unutmamıştı
  • 26

    AA objektifinden 2009

    Turkcell Süperlig'de oynanan Galatasaray - Sivasspor maçında Milan Baroş sarı karta itiraz etmişti.
  • 27

    AA objektifinden 2009

    Van'ın Ercek Beldesindeki gölün sazlık ve sulak alanlarında uzun süre konaklayarak beslenen Flamingolar izleyenlere güzel görüntüler sunmuştu.
  • 28

    AA objektifinden 2009

    Akdeniz'in Önemli turizm mezkezlerinden Mısır'ın başkenti Kahire, yılda 10 milyon turisti konuk ediyor.Turizmden büyük gelir elde edilmesine rağmen Mısır'da halk, zor şartlarda yaşıyor.Devesiyle şov yapan bir Mısırlı, birkaç dolar bahşiş almak amacıyla devesini öpmüştü.
  • 29

    AA objektifinden 2009

    Formula 1 Türkiye ING Grand Prix'i, 1. antrenman turları ile başlamıştı.Havanın sıcaklığı ile motorların ısısı birbirine karışınca ilginç görüntüler olmuştu.
  • 30

    AA objektifinden 2009

    Diyarbakır 2. Taktik Hava Kuvvetleri Komutanlığından eğitim uçuşu için havalanan bir F-16 savaş uçağının, bir güvercin ile aynı karade yer alması ilginç bir görüntü oluşturmuştu.
  • 31

    AA objektifinden 2009

    BMM Başkanı Köksal Toptan, Portekiz'in başkenti Lizbon'da düzenlenen özel olimpiyatlar 2009 Avrupa Futbol Turnuvası A grubu birincisi 5 sporcu ile Türkiye Özel Sporcular Eğitim Derneği üyelerini Dolmabahçe Sarayı'ndaki makamında kabul Etmişti.Kabule, TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın, Japonya'nın başkenki Tokyo'dan Türkiye'ye gelen kızı Tuba Yavuz'un oğlu 6 yaşındaki torunu Batuhan Yavuz'da katılmıştı.
  • 32

    AA objektifinden 2009

    Torino kış olimpiyatlarının açılışında sundukları gösteri ile tanınan İtalyan topluluk Kataklo, 26.Uluslararası Ankara Müzik Festivalinde izleyiciyle buluşmuştu.
  • 33

    AA objektifinden 2009

    Van merkeze bağlı Ortanca Köyü İlköğretim Okulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlenen etkinlikte, 'Dum Tek Tek' şarkısı Eşliğinde yırtık ayakkabıları ile dans eden kız öğrenci, güzel dansıyla ilgi toplamıştı.
  • 34

    AA objektifinden 2009

    Çanakkale Kara Savaşları'nın 94. yıldönümü nedeniyle Gelibolu Yarımadası'ndaki Şehitler Abidesi'nde Uluslararası tören düzenlenmiş, törende 'Türk Yıldızları' gösteri sunmuştu.
  • 35

    AA objektifinden 2009

    İstanbul Bostancı'da 'Aşırı Sol, Bölücü ve Radikal Örgütlere'yönelik başlatılan operasyonda silahlı çatışma çıkmıştı.Çatışmada 1 Başkomiser,1 vatandaş hayatını kaybetmiş;6 polis 1 gazeteci yaralanmıştı
  • 36

    AA objektifinden 2009

    Başbakan'ın Beylikdüzü Belediyesi ziyaretinin ardından çıkışta Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın görevli bir doktora boğazını gösterdiği görülmüştü.
  • 37

    AA objektifinden 2009

    Diyarbakır'ın Lice ilçesinde terörist saldırı sonucu şehit olan 9 askerden Emrah Polat'ın ailesinin yaşadığı Aydın'ın Nazilli ilçesinde yas yaşanmıştı
  • 38

    AA objektifinden 2009

    1 Mayıs'ı kutlamak için Tarlabaşı'ndan Taksim meydanına yürümek isteyen bazı gruplar polise molotof kokteyli atmıştı.
  • 39

    AA objektifinden 2009

    Mardin'in Mazıdağ ilçesine bağlı Bilge Köyü'nde 44 kişinin öldüğü saldırıyı gerçekleştirdikleri iddiasıyla tutuklanan 10 kişinin yakınları köyden göç etmişti. Taşınma sırasında yaşananlara dayanamayan yaşlı bir kadın baygınlık geçirmişti.
  • 40

    AA objektifinden 2009

    Artvin'in Borçka ilçesindeki bir evde çıkan yangında, okuldan dönen lise öğrencisi Nazlı Yüksel'in, alevler için de kalan engelli ağabeyi Hikmet Yüksel'i kurtarmak için büyük çaba harcadığı ortaya çıkmıştı.
  • 41

    AA objektifinden 2009

    Antalya'nın Alanya ilçesinde bulunan alış camisinin minareleri arasındaki boşluğa ışıklı olarak "Hoşgeldin Ya Şehri Ramazan" ve "Welcome Ramazan" yazılmıştı.
  • 42

    AA objektifinden 2009

    Beylikdüzü sualtı sporları kulübü Başkanı Dalgıç Cem Karabay, 10 gün 10 gece sualtında yaşayarak , 'Scuba ile su altında en uzun süre yaşama dünya rekorunu kırmak için başlattığı denemede yaklaşık 63 saatini doldurmuştu.(
  • 43

    AA objektifinden 2009

    Sokaklarda çalışırken minik ellerini boks sporu için kullanmak üzere seçilen 11 çocuk,yoksulluğu bir yumrukta nakavt etti.4 yıl önce eğitime alınan küçükler,ringden madalyalarıyla inerek bir defada en fazla Türkiye şampiyonu çıkaran takım unvanını kazandı.Çocuklar, boks salonlarında başka bir turnuva olduğu için geçici bir süre güreş salonunda çalışmışlardı.
  • 44

    AA objektifinden 2009

    Deniz Harp Okulu'nun 236.Dönem mezuniyet töreni yapılmıştı.(
  • 45

    AA objektifinden 2009

    Bartın'dan,hava ambulansı ile Ankara'ya hasat sevki yapılmış,bu arada hasta yakınları sinir krizleri geçirmişti
  • 46

    AA objektifinden 2009

    30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk silahlı Kuvvetleri günü dolayısıyla,Akm'de tören düzenlenmiştir.Törende Türk bayrağı taşıyan askerler büyük alkış almıştı.
  • 47

    AA objektifinden 2009

    Kocatepe Camisi'nin görüntüsü,karşısında bulunan bir binanın cam kaplamalı yüzeyine yansımıştı.
  • 48

    AA objektifinden 2009

    Kapalı mekanlarda sigara yasağını protesto eden bir grup esnaf eylem yaptı.
  • 49

    AA objektifinden 2009

    İzmir'de gün batımı objektiflere böyle yansımıştı.
  • 50

    AA objektifinden 2009

    31.Kıtalararası Avrasya Maratonunda 2 göğüs numaralı Etiyopyalı atlet Lishan Yegezu,yarışın son metrelerini güçlükle tamamlamaya çalışmıştı.Yegezu,daha sonra yere düşmüştü.Yegezu,sporseverlerin desteğine karşın çok yakınında bulunan bitiş noktasına ulaşamayarak yarışı terketmek zorunda kalmıştı.
  • 51

    AA objektifinden 2009

    31.Kıtalararası Avrasya Maratonu halk koşuşu yapılmıştı.
  • 52

    AA objektifinden 2009

    Dünya Kupası Avrupa elemeleri 5.Grup'ta A Milli futbol takımı ile Ermenistan karşılaşmıuştı.Statta tarftarlar beyaz güvercin uçurmuştu.
  • 53

    AA objektifinden 2009

    Şişli Osmanbey'de IMF karşıtı gösteri yapan gruba polis müdahele etmişti. Dağılan grup daha sonra Pangaltı, Feriköy ve Çağlayan'da yürüyerek çevredeki Banka ve işyerlerine zarar vermişti.
  • 54

    AA objektifinden 2009

    Şişli Osmanbey'de IMF karşıtı gösteri yapan gruba polis müdahele etmişti.Dağıtılan grup daha sonra E-5 otoyolu Boğaziçi köprüsü yönünü bir süre trafiğe kapatan görevli polislere de saldırıda bulunmuştu.
  • 55

    AA objektifinden 2009

    ABD Başkanı'nın Ankara ziyafeti nedeniyle çeşitli gruplarca protesto gösterileri düzenlenmişti.Eylemde ODP'li oldukları belirtilen grup meclise yürümek isteyince çevik kuvvet gruba müdahele etmişti.
  • 56

    AA objektifinden 2009

    Burdur'da karısının eve geri dönmesini isteyen Durmuş Akbulut adlı kişi, adliye önünde kendini yakmiştı.
  • 57

    AA objektifinden 2009

    Zonguldak'ta ilköğretim birinci sınıf ve okul öncesi öğrencileri, 'uyum programı' kapsamında törenle okula başlamıştı.
  • 58

    AA objektifinden 2009

    Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunu protesto etmek için kurumun genel müdürlük bahçesine girmek isteyen Kurtuluş Partisi üyesi bir grup öğrenci ile güvenlik güçleri arasında arbede yaşanmıştı.
  • 59

    AA objektifinden 2009

    Sağanak yağış nedeniyle Silivri ve Selimpaşa Mahallesi'nde çok sayıda ev ve iş yerini su basmıştı.Büyük çapta maddi hasarın meydana geldiği selde mahsur kalan vatandaşlar itfaiye ekiplerince kurtarılırken çok sayıda araçta sel sularıyla denize sürüklenmişti.
  • 60

    AA objektifinden 2009

    İstanbul Bayrampaşa'da Kurban Bayramına 1 gün kala kurbanlık satışlarında hareketlilik yaşanmıştı.Bir vatandaş aldığı kurbanını bavul ile evine götürmüştü.
  • 61

    AA objektifinden 2009

    Şanlıurfa'da kesime götürüldüğü sırada sahibinden kurtulan ve uyuşturucu iğneleriyle etkisiz hale getirilmeye çalışılan boğa, bir kasabı yaraladıktan sonra yakalanabilmişti.
  • 62

    AA objektifinden 2009

    ABD'nin eski başkanlarından Bill Clinton, İstanbul'da düzenlenen 'Sürdürülebilir Başarı İçin Liderlik'konulu konferansa konuşmacı olarak katılmıştı.Clinton'un başkan olduğu dönemde, 10 yıl önce, Marmara depreminin olduğu bölgede yaptığı incelemelerde sevdiği çocuk Erkan Işık da konferansı izlemeye gelmişti.10 yaşındaki Erkan ışık, o zaman gazetelerde yayınlanan fotoğraflarının bulunduğu sayfayı Clinton'a göstermişti.Clintoni,Erkan Işık'ın burnunu sıkmıştı, Erkan da 10 yıl önce olduğu gibi Clinton'un burnunu hafifçe sıkarak karşılık vermişti.
  • 63

    AA objektifinden 2009

    Tendürek Dağı'ndan kaynağını alan, van'a 80 kilometre uzaklıktaki Bend-i Mahi Çayı üzerinde bulunan Muradiye Şelalesi ve çevresi, sonbaharda da büyüleyici güzelliğini korumuştu.
  • 64

    AA objektifinden 2009

    Van ve çevresinde sonbaharın gelişi ile birlikte ağaçlardaki yapraklar ve bitki örtüsü farklı güzelliklere bürünmüştü.
  • 65

    AA objektifinden 2009

    Antalya'nın Gazipaşa ilçesindeki bir evin bahçesindeki gülün içine zıplayan kurbağa, bahardan kalma günün tadını sığındığı güzel kokulu yaprakların arasında uzunca bir süre çıkarmıştı
  • 66

    AA objektifinden 2009

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde izinsiz göstei yapan gruba polis müdehale etmişti.
  • 67

    AA objektifinden 2009

    Günün son yarısında dönemeçte dışa savrularak yarıştan kopan bir at ve jokeyi hedefe ulaşamasa da silueti akşam üzeri Ankara hipodrumunda etkileyici bir görüntü oluşturmuştu.
  • 68

    AA objektifinden 2009

    Ankara hipodromu, renkli bir sezonu geride bıraktı.Dört nala heyecan yaşanırken yaklaşık 60 kilometre hıza ulaşan atlar pistte adeta kum fırtınası oluşturmuştu.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız