e-Nabız ile Covid-19 test sonucu nasıl öğrenilir? (Covid-19 test sonucu kaç günde öğrenilir? )

Covid-19 testi yaptıran vatandaşlar, test sonucunu öğrenmek için sağlık tesislerine gitmek zorunda değil. Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen e-nabız sistemi sayesinde, vatandaşlar sağlık kuruluşlarına gitmeden test sonuçlarını bu sistem üzerinden öğrenebiliyor.

Haberler 19.01.2021 - 11:17

Yurt genelinde artan vaka sayıları ile birlikte Covid-19 testi yaptıran vatandaşların sayısı da artıyor. Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen          e-nabız sistemi sayesinde, vatandaşlar sağlık kuruluşlarına gitmeden test sonuçlarını bu sistem üzerinden öğrenebiliyor.

E-NABIZ COVİD-19 TEST SONUCU NASIL ÖĞRENİLİR?

PCR ( Covid 19 ) test sonucu, test alımı sırasında verilen barkod ve pasaport numarası ile birlikte, Sağlık Bakanlığı'nın e-Nabız sisteminden öğrenilebiliyor.

Covid-19 test sonucunu öğrenmek için yapılacak işlem basamakları şu şekilde;

1- Herhangi bir Arama Motoruna E Nabız yazıp aratmak.

2- Açılan Sayfada en başta yer alan e-Nabız TC Sağlık Bakanlığı yazan yere tıklamak.

3 - Açılan e-Nabız Sisteminde Covid-19 Test Sonuçlarını tıklamak.

4- Açılan sayfaya TC/Pasaport ve Barkod Numarasını girerek sonuçlara ulaşmak.

CORONA VİRÜS TEST SONUCU KAÇ GÜNDE ÇIKAR?

Sağlık Bakanlığı tarafından uygulanan corona virüs testinin sonuçları, 1 ila 3 gün içerisinde e-Nabız sistemi üzerinden açıklanıyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız