EHEC’in kaynağı bulunamıyor

Avrupa'da 22 kişinin ölümüne neden olan EHEC'in kaynağı bulunamıyor. Alman yetkililer bakterinin sebze filizlerinden bulaşmış olabileceğini ileri sürmüştü ancak filizler üzerine yapılan testlerin sonucu negatif çıktı.

Haberler NTV Haber 06.06.2011 - 23:01

Yetkililer en son, salgının kaynağı olarak Almanya'nın kuzeyindeki Hamburg kentinde bulunan bir çiftlikten şüphelenmiş ve suçlunun sebze filizleri olduğunu ileri sürmüştü.

Ancak, sebze filizleri üzerine yapılan ilk testlerin sonuçları negatif çıktı.

Şu ana kadar alınan 40 numuneden 23'ünün temiz çıktığını açıklayan yetkililer, daha fazla test yapılması gerektiğini belirtiyor.

Yetkililer halkın çiğ sebze tüketimi konusunda aşırı tedirginlik yaşadığına işaret ediyor. Avrupa'nın tümünde EHEC bakterisinden etkilenen kişi sayısı 2 bin 300'ü aşmış durumda.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız