Sağlık sistemi çöktü, doktorlar endişeli

Ekonomik krizin giderek derinleştiği Yunanistan'da sağlık sistemi çöktü. Doktorlar, hem hastaları hem de kendi gelecekleri için endişelendiklerini söylüyor.

Haberler 29.10.2012 - 13:18

Yunanistan'da koalisyon ortakları, 11 buçuk milyar avroluk ek tasarruf öngören yeni ekonomik tedbirler paketi üzerinde anlaşma sağlamaya çalışıyor.

TRT'nin haberine göre doktorlar bu paketi, çöken sağlık sistemine indirilen son darbe olarak nitelendiriyor. Yeni paketle sağlık alanında 2 milyar dolarlık ek tasarruf sağlanacak. Bunun için hastane ödenekleri daha da kısılacak, doktor ve hemşirelerin yüzde 10'u işten çıkartılacak.

Yunan doktorlar, hem hastaları, hem de kendi gelecekleri için endişelendiklerini söylüyor.

Yunan doktorlar, hastanelerde ödeneklerin geçen yıl üçte bir oranında azaltıldığını, ödemelerini yapmakta zorlandıklarını, paralarını alamayan ilaç firmalarının hastanelere ilaç vermeyi durdurduğunu belirtiyor.

Yunanistan'da önemli ameliyatların ilaç ve ekipman yetersizliği yüzünden yapılamadığı, doktor ve hemşire sayısının yetersiz olduğu da kaydediliyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız