Nazım Hikmet'in şiirleri Kadıköy sokaklarında

Edebiyatın önemli kalemlerinden Nazım Hikmet’in şiirleri doğum günü öncesi Kadıköy Moda'da caddeye yazıldı.

Haberler 14.01.2018 - 17:48 Son Güncelleme : 14.01.2018 - 17:51

Kadıköy Belediyesi’nin ilçede yaşamış sanatçıların eserlerini yaşadıkları sokakta yaşatmak, böylece sanatçıların ve eserlerinin bilinirliğini arttırmak üzere başlattığı ‘Yaşayan Sokaklar Projesi’ Nazım Hikmet şiirleri ile sürüyor.

2016 yılında başlayan ‘Yaşayan Sokaklar Projesi’ kapsamında ilk çalışma Caferağa Mahallesi, Cemal Süreya Sokak’ta yer alan Cemal Süreya’nın yaşadığı evin önünde yapılmıştı. Proje kapsamında Özdemir Asaf , Fazıl Hüsnü Dağlarca’nın şiirleri yaşadıkları sokakların kaldırım taşlarına yazılırken Cem Karaca’nın heykeli yapılmıştı.

‘Nazım Hikmet Her Yerde’ sloganı şairin ölüm yıldönümü öncesi Ali Suavi Sokak’ta bulunan Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nin duvarlarına ve Moda Caddesi’ndeki bloklara asılan şiirlere yenileri eklendi. Usta şairin şiirleri doğum günü olan 15 Ocak öncesi Kadıköy Moda Burnu’ndaki kaldırım taşlarına döşendi.

‘Güzel Günler Göreceğiz’, ‘En güzel’, ‘Bugün Pazar’, ‘Ceviz Ağacı’ şiirlerinden dörtlüklerin yazıldığı kaldırım taşları Kadıköy sokaklarında yürüyenlere Nazım Hikmet’in dizeleri yol arkadaşlığı yapacak.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız