Dakar Rallisi'nde 7. etap

Dakar Rallisi'nin ilk haftası geride kaldı.Yedinci etapta en hızlı otomobil sürücüsü Nasser Al-Attiyah'tı. Katarlı pilot, lider Carlos Sainz ile arasındaki farkı yaklaşık 11 dakikaya indirdi. Motosiklet kategorisinde ise Cyril Despres günün galibi oldu.

Haberler Ntvspor 09.01.2010 - 13:17

Nasser Al-Attiyah, 600 kilometrelik özel etabı Volkswagen otomobiliyle 5 saat, 41 dakika, 29 saniyede tamamladı. Katarlı pilot bu dereceyle yarışta ikinci etap galibiyetini elde etti.

Dakar Rallisi'nde 2 kez otomobil, 6 kez de motosiklet kategorisi galibi olan Stephane Peterhansel, etabı ikinci sırada bitirdi. Fransız sürücü, Al-Attiyah'ın 3 dakika 29 saniye gerisinde kaldı. Otomobil kategorisinin lideri Carlos Sainz ise yedinci etapta ancak üçüncü olabildi. Böylece Sainz ile otomobil sıralamasındaki en yakın Rakibi Al-Attiyah arasındaki fark 11 dakika 3 saniyeye indi.

Motosiklet mücadelesinde ise Marc Coma, 5 günde üçüncü etap galibiyetini elde etmeyi hedefliyordu. Ancak Dakar'da 2 kez şampiyonluk yaşayan, genel sıralama lideri Cyril Despres buna izin vermedi. KTM ile yarışan Fransız sürücü, 6 saat, 34 dakika, 14 saniyelik derecesiyle etabın galibi oldu.

Coma, sadece 29 saniye farkla ikinci sırada kaldı. Böylece motosiklet sıralamasında lider Despres ile Coma arasındaki fark, bir saat, 6 dakika, 50 saniyeye çıktı. David Fretigne ise etabı üçüncü sırada bitirdi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız