"Sosyal medya, gençlerin zamanını çalıyor"

Norveç'te yapılan bir araştırmaya göre birçok genç yüz yüze değil, sadece sosyal medya aracılığı ile iletişim kuruyor.

Haberler CHA 03.08.2015 - 17:22 Son Güncelleme : 03.08.2015 - 17:26

Norstat isimli araştırma şirketinin Norveç Detlet-Radyo Televizyonu (NRK) için yaptığı bir araştırmaya göre, 15 ile 19 yaş arası gençlerin yüzde 44'ü kendi aralarında yüz yüze görüşmeden daha çok, sosyal medya aracılığı ile görüştükleri kaydedildi.

Norveçli çocuk psikologları araştırma sonucuna ilişkin memnuniyetsizliklerini dile getirdi. Bu konuda oldukça az araştırma yapıldığını söyleyen uzman psikologlar, sosyal medyanın genç neslin ‘zamanını çaldığını’ belirtti.

Psikologlar, sosyal medyanın insanların yüz yüze görüşmeleri kadar kaliteli bir sonuç veremeyeceğini belirtirken, genç neslin arasındaki iletişime de zarar verdiğini söyledi.

Norveç'te 3.2 milyon Facebook, 1.4 milyon Instagram ve 1.7 milyon Snapchat kullanıcısı mevcut.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız