100 yıllık tablo ortaya çıktı

Alman dışavurumcu ressam Ernst Ludwig Kirchner'in hiçbir envanterde, hiçbir arşivde yer almayan bir tablosu Frankfurt'ta bir müzenin deposunda bulundu.

Haberler Anadolu Ajansı 13.07.2010 - 10:42

Alman ressam Ernst Ludwig Kirchner'in hiç bilinmeyen bir tablosunun Frankfurt'ta bir müzenin deposunda bulunduğu bildirildi.

Stadel müzesinin sözcüsü Axel Braun, 1910 tarihli olduğu sanılan tablonun nereden geldiğini ve sahibinin kim olduğunu bilmediklerini, eserin arşivlerinde, hiçbir belgede, ressamın notları ve yazışmalarında belirtilmediğini açıkladı.

1938'de 58 yaşında ölen ressamın eserinin özgün olduğuna şüphe bulunmadığı, uluslararası uzmanların da hemfikir olduğu belirtildi.

Braun, değeri dört milyon Euro olarak tahmin edilen tablonun şu an için sergilenecek durumda olmadığını, eseri gerekli bakım yapıldıktan sonra 2011'de sergilemeyi düşündüklerini kaydetti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız