AK Parti’li gençlerden azınlık açılımı

AK Parti İstanbul Gençlik Kolları “Azınlıklar Çalıştayı”nda azınlıkların ülkede yaşadığı sorunlar ele alındı.

Haberler 14.03.2010 - 11:39

Ak Parti İstanbul Gençlik Kolları demokratik açılım çerçevesinde “Azınlıklar Çalıştayı” düzenledi.

Çalıştayda Süryani ve Protestanların azınlık statüsünde tanınmaması, azınlıkların eğitim hakları, kamuda maruz kalınan ayrımcılık ve vakıf temelli ekonomik sorunlar ele alındı.

Rum, Ermeni, Yahudi ve Süryani Cemaatleri adına genç temsilcilerin de katıldığı çalıştayın sonuç bildirgesinde sorunların çözümüne yönelik olarak ilk önce, “Azınlıklar meselesine, devlet ve toplum düzeyinde mütekabiliyet esasından değil, insan hak ve özgürlükleri çerçevesinden bakmak gerekmektedir” denildi.

Ayrıca azınlıkların eğitim alanında yaşadıkları sorunların çözümü için Milli Eğitim Bakanlığı bürokrasisinin yeniden yapılandırılması ve gerek bireysel gerekse cemaatsel olarak azınlıkların korunmasının sağlanması gerektiği vurgulandı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız