Diyarbakır'da bomba yüklü araç bulundu

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde, hükümet konağı yakınlarında 150 kilogram patlayıcı yüklü bir araç bulundu.

Haberler Anadolu Ajansı 18.03.2016 - 09:38 Son Güncelleme : 18.03.2016 - 10:38

Arşiv

Diyarbakır Hani'de gece devriye görevi yapan polis ekipleri, "Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı" dolayısıyla törenin de yapılacağı hükümet konağına yaklaşık 50 metre mesafede Hürriyet İlköğretim Okulu'nun karşısında park halinde bir araç tespit etti.

Şüphe üzerine araçta yapılan aramada 150 kilogram patlayıcı olduğu belirlendi.

Valilik'ten yapılan açıklamada, Hani ilçesi Merkez Mahallesi Merkez Caddesi'nde devriye görevi yapan polis ekiplerinin, hükümet konağına 50 metre uzaklıkta park halinde şüpheli bir araç tespit ettiği belirtildi.

Otomobilin bomba yüklü olduğunun tespit edilmesi üzerine olay yerine Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü'nce bomba imha uzmanı ekip gönderildiği kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:

"3 tüp içinde 150 kilogram patlayıcı bulunan araç, uzman ekiplerce çevre güvenliği alındıktan sonra kontrollü şekilde etkisiz hale getirilmiştir. Söz konusu bombanın Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi anma günü programında patlatılması düşünüldüğü değerlendirilmektedir. Olayla ilgili olduğu değerlendirilen 1 kişi gözaltına alınmıştır. Güvenlik kuvvetlerinin dikkati sayesinde olayda herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmamıştır."

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız