Google'a devlet baskısı artıyor

Geçen yılın ikinci yarısına oranla, bu yılın aynı döneminde, ülkelerin kullanıcılar hakkında bilgi almak için yaptığı başvurular da artış var.

Haberler 14.11.2012 - 06:50

Goggle, kendi blog sayfasında, 2012'nin ikinci yarısına ait bir rapor yayınladı.

Rapora göre, şirkete yönelik devlet baskısında artış var. Amaç, abonelerle ilgili bilgilere ulaşmak ve içerik kaldırılması.

Son altı ayda taleplerdeki artış dikkat çekici iken, ülkelerin başvuru sayısı 34 bin 614.

Rakamın, 2011'in aynı dönemine oranla yüzde 15 arttığı görülürken, şirkete başvuran ülkeler arasında başı çekenler ABD, Polonya ve Güney Kore. Türkiye ve diğer Avrupa ülkelerinde de talep oranının hızla arttığı raporda görülüyor.

Mahkeme kararlarını göz önünde bulunduran Google'ın her talebi yerine getirmediği belirtilirken, bir YouTube kullanıcısının kimliğini talep eden Kanada hükümetinin talebinin Google'ca reddedildiğine dikkat çekildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız