'İnsanlık Anıtı' yıkılıyor

Kars'taki ''İnsanlık Anıtı''nın kaldırılması çalışmalarına yeniden başlandı. Sabah saatlerinde başlayan çalışmalarda heykelin ilk olarak baş kısmı kesildi.

Haberler 26.04.2011 - 10:35

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'ucube' olarak nitelediği "İnsanlık Anıtı"nın kaldırılması işini alan firma, dün akşam saatlerinde çalışmalara başladı. Anıtın kesim işlerinde kullanılacak elmas ucun kırılması, havanın kararması ve şiddetli rüzgar nedeniyle çalışmalar bu sabaha ertelendi.

Yetkililer, teknik eksikliklerin giderilmesinin ardından, heykeli kaldırma çalışmalarına sabah saatlerde yeniden başladıklarını belirterek, heykeldeki kesim işleminin sürdüğünü bildirdi.

Heykelin ilk olarak baş kısmı kesildi.

İki insan figürlü anıtın 18 parça halinde kesileceği, anıtın parçalarının daha sonra kamyona yüklenerek belediyenin belirleyeceği bir bölgede muhafaza edileceği öğrenildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız