Meclis Komisyonu'ndan Leyla Zana kararı

HDP'li Leyla Zana'nın milletvekilliğinin düşürülmesi Meclis Komisyonu'nda kabul edildi. Komisyon kararı TBMM Genel Kurulu'nda oylanacak.

Haberler Anadolu Ajansı 21.11.2017 - 16:37 Son Güncelleme : 21.11.2017 - 17:26

Son dakika haberi! 

Meclis Karma Komisyonu, HDP Ağrı Milletvekili Zana'nın "devamsızlık nedeniyle"milletvekilliğinin düşürülmesi yönünde karar aldı.

Zana, 1 Kasım seçimlerin ardından Meclis’teki yemin töreninde “Türk halkı” ifadesi yerine “Türkiye halkı” ifadesini kullanmış, bu nedenle yemini kabul edilmemişti.

Zana, ilerleyen süneçte 212 birleşime katılmadı. Meclis Karma Komisyonu da devamsızlık nedeniyle Zana'nın milletvekilliğinin düşürülmesi yönünde karar aldı.

Komisyonun talebini içeren dosya Meclis Genel Kurulu'na sevk edildi. Zana'yla iligli son karar Genel Kurul'da verilecek.

276 milletvekili Karma Komisyon’un kararını onaylarsa Leyla Zana'nın milletvekilliği düşecek.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız