Yargıtay’dan Gürbüz Çapan’a kötü haber

Yargıtay, CHP’nin Esenyurt Belediye Başkan adayı Gürbüz Çapan'a “suç işlemek için örgüt kurmak” ve “rüşvet vermek” suçlarından verilen 5 yıl hapis cezasını onadı.

Haberler 03.02.2014 - 14:07

CHP’nin Esenyurt Belediye Başkan adayı Gürbüz Çapan'a hakkında, belediye başkanlığı yaptığı 1989-2001 arasındaki eylemleriyle ilgili dava açılmıştı.

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi, TCK'nın ilgili hükümleri uyarınca Çapan'ı "rüşvet vermek" suçundan 3 yıl 4 ay, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" suçundan ise 1 yıl 8 ay olmak üzere toplam 5 yıl hapis cezasına çarptırmıştı.

Kararın temyiz edilmesi üzerine dosya, Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nin gündemine geldi.

Daire, yerel mahkemenin verdiği 5 yıl hapis cezasını onadı.

Daire kararında, "F.K'ya ait binanın 5 metre olan yüksekliğinin mevzuata uygun olmadığı halde 8 metreye çıkarılması için 100 bin ABD doları rüşvetin dönemin Esenyurt Belediye Başkanı ve Meclis Üyesi olan diğer sanıklara verildiği, mahkemenin Gürbüz Çapan hakkında örgüt kurma ve rüşvet alma suçlarına ilişkin kabul ve gerekçesinde bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşılmıştır" değerlendirilmesinde bulunuldu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız