70 insanı öldürecek kadar zehri var!

Prof. Dr. Tarkan, en zehirli deniz hayvanları arasında 6. sırada bulunan "kutu denizanası"nın Türkiye sularına doğru yaklaştığını söyledi.

Haberler 17.03.2011 - 07:25

Denizlerin yaban arısı olarak nitelendirilen kutu denizanasının (Chironex fleckeri), son zamanlarda Yunanistan’ın Mora Yarımadası’nda görüldüğü konusunda açıklamalar yapıldığını söyleyen Muğla Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Tarkan, "Neredeyse saydam olan bu hayvanı fark etmek çok zor. Türkiye’ye gelmesi durumunda sularımızda büyük bir tehlike yaratacaklar. Bu konuda çeşitli önlemler almalıyız" dedi.

BİR TANESİ 70 İNSANA BEDEL!
DHA'nın haberine göre; kutu denizanası 70 insanı aynı anda öldürecek kadar zehir taşıyor. Normal denizanasının zehrinin 350 kat fazlasını çıkarıyor.

Kutu denizanası saldırısına uğrayan bir insan birkaç dakika içinde ölebiliyor. Ölüm genelde kalbin durması şeklinde meydana geliyor.

Bu canlıdan korunmanın en iyi yolu doğrudan temasta bulunmamak.




Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız