Bir aşı hayatını kararttı!

Doğduktan 1.5 ay sonra yapılan karma aşıyla zihin ve beden sağlığını kaybetti. Zorlu geçen tedavisi sırasında tam 350 kilogram ağırlığa ulaştı.

Haberler 04.09.2010 - 15:53

Dev cüssesiyle hasta anne ve babasının da artık bakımında pes ettiği "Mami" lakaplı Muhammet Yavaşça'ya, devlet sahip çıktı ve Ankara'daki Saray Bakımevi'ne gönderilmesine karar verildi.

DHA'nın haberine göre; İzmir'de yaşayan Muhammet Yavaşça, işçi Hüseyin ve Hediye Yavaşça'nın son çocuğu olarak dünyaya geldi. Doğumundan 1.5 ay sonra karma aşı yaptırıldı, kısa süre sonra da havale geçirip beden ve zihin sağlığını kaybetti.

Bir çok doktora başvuruldu ancak Muhammet, eski sağlığına kavuşamadı ve bugün 25 yaşına geldiğinde, iddiaya göre, ilaçların etkisiyle 350 kilogram ağırlığa ulaştı.

"Ağır metal rentar gerilik" teşhisi konulan Muhammet'in bakımı giderek zorlaşınca ablası Melahat Çabuk Sosyal Hizmetler ve İl Sağlık Müdürlüğü'ne başvuruda bulunup yardım istedi.

Beklenen cevap kısa sürede olumlu gelirken, Muhammet'in, hem tedavisi, hem de bakımının yapılması için Ankara'daki Saray Bakımevi'ne gönderilmesine karar verildi.

AYRILMAK ZOR  
Oğlunun aşırı bir iştahı olmadığını belirten baba Hüseyin Yavaşça ise, “Yıllardır gözümüzün önünde oğlum acı çekiyor. Cüssesi nedeniyle evin içinde uyumuyor. Bahçede yatıyor. Çok soğuk günlerde komşuların da yardımıyla 10-15 kişi zar zor içeri alabiliyoruz. Hayatın hiçbir şeyini göremedi. Ondan ayrılmak çok zor ama yine de herkese teşekkür ediyoruz” dedi.




Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız